Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Bjeliš: Cilj je viši rang

13.10.2011. 22:00
Bjeliš: Cilj je viši rang


Ne dopustimo li da nam mladost i neiskustvo budu uteg i istovremeno se potrudimo ne gubiti već dobivene utakmice, onda se imamo pravo nadati željenom plasmanu – smatra Stipe Bjeliš


Utakmicom prvog kola s Vrgorcem Rukometni klub Arbanasi u nedjelju će u Mocirama početi treću sezonu u Trećoj HRL – jug, najnižem natjecateljskom rangu hrvatskog rukometa. Mladi i sve ambiciozniji klub ove je godine istaknuo četiri strateška cilja: plasman generacije 1998. na državno prvenstvo, generacije 1996. u Prvu kadetsku ligu, formiranje ženske selekcije, dok će im jedna od primarnih ambicija biti upravo rješavanje predznaka predstavnika najnižeg razreda. “Crno-bijeli” tako će pokušati ostvariti ono što im nije uspjelo prošle sezone (bili su četvrti): izboriti sudjelovanje u Drugoj ligi, a na kojim temeljima grade nade vezane uz prvu momčad odgovorio nam je Stipe Bjeliš, predsjednik Arbanasa.
– Imamo godinu dana iskusniju momčad, iza nas su kvalitetno odrađene dvomjesečne pripreme u sklopu kojih smo odigrali 15 prijateljskih susreta i pokazali da se i u oslabljenom sastavu možemo nositi s najboljim momčadima u Trećoj ligi – kao što je Olimpija, a pred početak 2011./12. sezone smo se pojačali s tri nova-stara igrača. Ukratko, smatram da imamo realne izglede – govori Bjeliš.
Pod novim-starim igračima prvi čovjek Arbanasa je mislio na: Tomislava Škulića – svestranog kružnog napadača koji je odlučio da će njegovo “zbogom” rukometu pričekati barem još ovu sezonu, te na vanjske igrače Josipa Lončara i Bepa Nikpalja. Lončar je lani pauzirao drugi dio sezone, dok je Nikpalj po njenom isteku zatražio ispisnicu iz Zadra. Ostatak momčadi, kaže Bjeliš, ostaje isti kao i lani i pokušat će izboriti prvo mjesto u konkurenciji devet dalmatinskih klubova. Najvećim suparnicima smatra Hvar i Korčulu.
– Te dvije momčadi će biti najopasnije. Posebno Korčula jer i sama ne krije ambicije za viši rang. Međutim, na kraju sve ovisi o nama. Ne dopustimo li da nam mladost i neiskustvo budu uteg i istovremeno se potrudimo ne gubiti već dobivene utakmice, onda se imamo pravo nadati željenom plasmanu. Jednostavno, moramo biti pravi i ne bojati se nikoga – podvukao je Bjeliš.
Ne uspiju li pak nakon 16 kola osigurati prvu poziciju, Arbanasima “igra” i rezervni plan po kojem će u Drugu ligu -jug ući dva kluba iz nižeg razreda. On je, međutim, ostvariv jedino u slučaju da Biograd, kao jedini dalmatinski predstavnik u Prvoj HRL, zadrži prvoligaški status.
Raspored 1. kola: Kaštela Adriachem II – Kman Kocunar, Arbanasi – Vrgorac, Opuzen – King trade, Korčula – Hvar.


 MOMČAD




Arbanasi u sezoni 2011./12.: Stipe Bjeliš, Tomislav Škulić, Paolo Krstić, Paolo Galešić, Josip Maršan, Ivan Šare, Marij Marinić, Josip Pedić, Martin Gulan, Josip Lončar, Toni Matešić, Stanko Matešić, Bepo Nikpalj, Robert Škara, Nino Erstić, Zvonimir Mišura. Trener: Žarko Jakšić.


 ZADRANI VEČERAS DOČEKUJU TRILJ


Zbog vikend obveza igrača 1994. godišta u Prvoj kadetskoj ligi, odnosno zbog nastupa mlađih kadeta na Turniru regionalnih reprezentacija u Karlovcu, rukometaši Zadra susret četvrtog kola Druge HRL-jug odradit će večeras. Izabranici Frane Karduma u 19.30 u Mocirama će se ogledati s Triljem, sastavom protiv kojeg će tražiti treću uzastopnu pobjedu. U srazu trenutačno trećeplasiranih Zadrana i stepenicu niže pozicionirane momčadi iz Cetinske krajine domaći će pokušati reprizirati uvjerljivo prošlotjedno izdanje iz Splita, kada su s plus osam (33:25) nadigrali Krilnik.
Raspored 4. kola (14./15. listopada): Zadar – Trilj PV (petak, 19.30) Metković 1963 – Krilnik, Split II – Jelsa, Solin – Hrvatski dragovoljac, Kamičak – Knin ’95, Trogir – Dubrovnik.