Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Neporaženi Medveščak dolazi kod neporaženog Zadra

13.10.2011. 22:00
Neporaženi Medveščak dolazi kod neporaženog Zadra


Ovaj put je ipak malo veći pritisak na zadarskoj momčadi, koja ovu utakmicu igra kod kuće i još nije imala jakog protivnika
,
dok zagrebački sastav sebi ipak moće dopustiti poraz


Nepoznanica je bila snaga kuglača Zadra pred početak ove sezone. Naime, teško je bilo očekivati da će dolazak Stanka Čote uspjeti odlazak najbolje igrača hrvatskog prvenstva Branislava Bogdanovića. Osječanin koji je već na neki način postao zaštitni znak KK Zadra, potpisao je za zagrebački Medveščak 1958 i, tada se činilo, oslabio svoj bivši klub. No Zadrani su uvodom u sezonu dokazali da itekako misle ozbiljno ostati tamo gdje su bili, a to je na čelu domaće prvenstvene ljestvice i u vrhu europskog kuglanja. Tako su nakon prva četiri kola domaćeg prvenstva osvojili sve četiri pobjede. Iako je bilo nešto malo mučenja, Zadrani su domaće utakmice s Rijekom i Novskom te gostovanja u Splitu i Slavonskom Brodu odradili manje-više bez većih problema, a pravi uspjeh ostvarili su Zadrani prošli vikend u njemačkom Ausburgu, gdje su nastupili na Svjetskom kupu, natjecanju u kojem se sastaju prvaci najjačih kuglačkih zemalja. Igrači trenera Šime Mijolovića zaista su izvukli možda i maksimum svojih mogućnosti te u superjakoj konkurenciji osvojili srebrno odličje.
No previše vremena za uživanje u zaista vrijednom pothvatu nema. Već u subotu Zadrane očekuje možda i najveći derbi domaćeg prvenstva. U goste im dolazi Medveščak 1958, uz Zadar, jedina neporažena momčad lige. To je sastav koji je možda igrački i najveći favorit natjecanja. Donedavni drugoligaš je već prošle sezone u svoje redove doveo bivšeg igrača Zadra Primoža Pintarića, za ovu sezonu su uz Bogdanovića doveli nekoliko strašno jakih imena poput Kasunovića i Gornika. Ovaj dvoboj sigurno da već sad može izbaciti prvog favorita prvenstva. Valja napomenuti da su Zagrepčani već do sada odigrali dvoboje sa dva druga konkurenta i dojmljivo su prešli preko Konikoma (7:1) te još dojmljivije preko Zaprešića (8:0). Ako uspiju doći i do domaće pobjede protiv Zadra, napravit će veliku stvar prema tituli prvaka. Ovaj put je ipak malo veći pritisak na zadarskoj momčadi, koja ovu utakmicu igra kod kuće i još nije imala jakog protivnika, dok zagrebački sastav sebi ipak moće dopustiti poraz.


 ZADAR PONOVNO S VICTORIJOM




Četvrtu godinu zaredom kuglači Zadra dobit će istog suparnika u Europskoj ligi prvaka, njemačku Victoriju Bamberg. Dok su se Zadrani protekle tri sezone s ovim protivnikom sastali u četvrtfinalu ovog natjecanja, ždrijeb im je ovaj put namijenio njemačku momčad već u prvom kolu. Svakako da su zadarski kuglači mogli proći i gore, ali srebrni sa Svjetskog kupa sigurno su u ovom dvoboju favoriti, iako je u posljednje tri njihove međusobne utakmice Victoria slavila dva puta, ali valja napomenuti da su prošle godine slavili Zadrani i to relativno lako. Još dva hrvatska kluba nastupit će u tom natjecanju. Zaprešić će se u prvom kolu sastati s Beogradom, a Konikom Osijek će snage odmjeriti s mađarskim Zalaegerszegom. Dok su Zaprešićani favoriti u tom dvoboju, Konikom koji je nastup u Europskoj ligi osigurao osvajanjem NBC pokala, dobio je zaista jakog suparnika. Prvi dvoboji su na rasporedu 26. 11., a uzvratni 10. 12. Zadar će prvu utakmicu odigrati kod kuće.


 BENEDIK VODI


U izboru za najboljeg igrača lige očekivano dominiraju igrači Zadra, Medveščaka 1958, Zaprešića i Konikom Osijeka, sastava koji su i najveći favoriti prvenstva. Među prvih 13 igrača, svi su iz ta četiri kluba. Na prvom mjestu je igrač Zadra Boris Benedik koji je u uvodna četiri kola u prosjeku rušio 628,75 drva. Slijedi ga Slovenac u redovima Medvešaka Mitja Gornik sa 627,67, a na trećem mjestu je još jedan član kluba iz Mocira, Kostadin Manev sa 623,75. Od ostalih Zadrana Stanko Čota je na devetom, a Mario Baljak na desetom mjestu. Ispod svoje razine za sada je Luka Ukalović, koji se nalazi na 16. mjestu. Valja istaknuti da je Ukalović u Njemačkoj bio najbolji igrač svoje momčadi, tako da je za očekivati da će iskusni Zadranin uskoro ući u TOP 10. Hrvoje Marinović je 18.