Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Strojevi izvezeni u Španjolsku i na rezanje

13.10.2013. 22:00
Strojevi izvezeni u Španjolsku i na rezanje


Iako smo osigurali potrebnu sirovinu i repromaterijal za početak proizvodnje, svega nekoliko dana prije isteka zakupa otkrili smo, na žalost, da su iz tvrtke nestali vrijedni strojevi i oprema neophodna za početak proizvodnje – Miodrag Lacić


Zadarska Adria, odnosno problemi u toj riboprerađivačkoj tvrtki u posljednjih godinu dana školski su primjer tromosti sustava. Policiji i državnom odvjetništvu, ali i drugim institucijama kao što su državni inspektorat, Vlada RH i Ministarstvo rada, u tom je vremenu podnesen cijeli niz prijava počevši od onih za neisplaćene plaće, povredu ljudskog dostojanstva radnika, krađe, prijevare, prijetnje i tko zna što sve ne, ali ništa od toga još uvijek nije procesuirano.
Posljednje prijave kaznenih djela policiji datiraju od početka ovog listopada. Miodrag Lacić, većinski vlasnik tvrtke za koju je u tijeku rješavanje predstečajne nagodbe, prijavio je krađu višemilijunski vrijedne opreme. Lacić je prvi put krađu prijavio u ožujku ove godine, ali je, kaže, izostalo bilo kakvo postupanje. Riječ je o skupim strojevima velike zapremine koje nije jednostavno nezapaženo odnijeti kao što je primjerice zatvarač. Neki od tih strojeva na žalost, završili su u otkupnici starog željeza, dva stroja izvezena su u Španjolsku pod izlikom da idu na remont, neka oprema završila je i u postrojenju u Ostrei u vlasništvu Nevena Badurine, a za nekom će trebati temeljito tragati. 
–više u tiskanom izdanju