Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Pjesmom “Kao prije” završili prvu od tri trilogije

13.10.2016. 22:00
Pjesmom “Kao prije” završili prvu od tri trilogije


Jedan od najaktivnijih zadarskih bendova, tročlana alter rock skupina Scarlet Notes, ovih dana provodi online promociju svog novog singla. Radi se o pjesmi ljubavne tematike pod nazivom “Kao prije”. Spot je crno-bijeli, a pjesma traje nešto manje od četiri minute.
Spot je radio stalni suradnik benda Budimir Jaša iz Bifora video produkcije, koji je radio i njihove ranije videospotove. Glumci su Kristina Lisica i Darko Predragović Dabi, pjevač iz Postolar Trippera.
– Jako smo zadovoljni kako je ispao. Probali smo napraviti nešto malo drugačije, nadamo se da nam je uspjelo. Najbitnije nam je da radimo s prijateljima, onda se sve ostalo posloži prirodno, kaže Zrna Zuber. Ona, pjevačica i bas gitaristica, uz brata Leonarda Jakšića, gitarista i Josipa Miočića na bubnjevima, čini bend koji je u posljednje vrijeme sve prisutniji na hrvatskoj glazbenoj sceni.
– Leo i ja smo napisali tekst. Početna ideja je bila njegova, pa sam se ja nadovezala. Glazba je, kao i uvijek, rezultat zajedničkog truda, dakle Leo, Josip i ja.
Pjesma “Kao prije” je njihov treći singl u ovoj godini i zatvara prvo poglavlje njihovog koncept projekta “3/3”. Zamisao projekta je unutar dvije godine izdati tri puta po tri tematski i ugođajno srodne pjesme s pratećim videospotovima te ih pri kraju razdoblja objediniti na albumu.
– Koncept 3/3 smo osmislili prošlu jesen, u autu, na staroj cesti od Zagreba do Zadra. Već sljedeći dan je cijeli raspored bio na papiru i krenuli smo raditi na pjesmama. Tri pjesme s pripadajućim spotovima su već vani, a čeka nas još šest. To je ambiciozan, ali vrlo zabavan plan. Novi ciklus započinje na zimu, a album očekujemo na jesen 2017., kaže Zrna.
– Tema prve trilogije su faze kroz koje čovjek prolazi, dok pokušava riješiti problem koji ga opterećuje. Druga se bavi prolazom vremena kroz godišnja doba i promjenama koje se događaju oko nas i u nama. Još jedna poveznica koja se provlači kroz drugi ciklus je voda u svojim različitim oblicima, zaključuje ta Zadranka.