Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

U osam mjeseci “obukli” dvije tisuće ljudi

13.10.2016. 22:00
U osam mjeseci “obukli” dvije tisuće ljudi


I zadarsko Gradsko društvo Crvenog križa jučer se, kao i svake godine, uključilo u veliku humanitarnu akciju pod nazivom – “Solidarnost na djelu” – koja se provodi u cijeloj Hrvatskoj. Učenici svih osnovnih i srednjih škola imali su tako jučer mogućnost, kupiti bonove u apeonima od jedne i pet kuna i na taj se način uključiti u akciju, a volonteri Crvenog križa obilizali su trgovačke obrte i radnje na području grada te su također, nudili bonove. Osim toga, građani su mogli sve od 9 pa do 18 sati, doniranu odjeću i obuću ostaviti u prostoru Crvenog križa na Relji.
Listopad je inače, i mjesec kada ova humanitarna organizacija ima svoju skupštinu na kojoj se podnosi izvješće o svim aktivnostima i radu u protekloj godini, ali i planovima za sljedeću godinu.
– Zbog tradicije koju ima kroz dugu povijest svoga djelovanja, značenja kojeg u svijesti građana budi asocijacija njegova imena, prirode posla kojeg obavlja – Crveni križ je mjesto gdje ljudi u stanju ugroženosti i potrebe pomoći, najprije dolaze. Ilustracije radi spomenut ću da je u prvih osam mjeseci ove godine dvije tisuće osoba pohodilo naše skladište s odjećom i obućom i da je vrijednost odjeće koju su dobili najmanje 200 tisuća kuna – rekao je u uvodu izvještajne skupštine zadarskog Gradskog društva Crvenog križa ravnatelj Bore Galac.
Što se tiče planova za sljedeću godinu, ravnatelj Galac je naglasio kako će i dalje nastojati i dodatno pomagati ljudima i obiteljima koje su stjecajem raznih, životnih okolnosti našle u teškom stanju. Jedna od njihovih aktivnosti je i dobrovoljno darivanje krvi.
– U interesu zadovoljavanja potreba zdravstva za krvi i krvnim pripravcima, a u skladu s potrebama Transfuziološke službe zadarske Opće bolnice, Gradsko društvo Crvenog križa planira u 2017. godini prikupiti preko svoje mreže uspostavljenih aktiva dobrovoljnih darivatelja krvi, 4200 doza krvi. Kako bismo i ostvarili ovaj cilj, nastojat ćemo razvijati i unaprjeđivati suradnju sa svim voditeljima aktiva DDK. Pokušat ćemo raditi i na pronalaženju motiva i animaciji mladih da se što više uključe u akcije DDK te nastojati u okviru mogućeg voditi brigu o darivateljima. No, kako bismo sve ovo i realizirali očekujemo i znatniju financijsku pomoć Grada i pripadajućih općina te Grada Nina – dodao je Galac.