Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zahvaliti i pobijediti

Autor: Viktor Bogut

13.11.2009. 23:00
Zahvaliti i pobijediti

Foto: Sebastian GOVORČIN



Učinili su nam uslugu. Uspjeli su na svom terenu slaviti protiv Zaprešića. Protiv nas ipak ne bi smjeli. Pogotovo ne u Zadru – kazao je Šime Mijolović
Sat vremena kasnije nego inače kuglači Zadra će danas u Mocirama ugostiti momčad Novske. Prije njih će na terene kuglane u Mocirama izaći kuglači HVIDRA-e, dok će osmo kolo Prve lige započeti u 16 sati. Zadrani će danas tražiti nove bodove. U to nema sumnje. Taman su uhvatili zalet i zasjeli na prvo mjesto (dijele ga sa Zaprešićem) prvenstvene ljestvice i sada igrači Šime Mijolovića nikako ne smiju upropastiti dobre igre iz proteklih kola, a formu valja “potvrditi” i pred početak Europske lige. Zadrani iduću subotu dočekuju rumunjski Cluj.
– Vjerujem da neće biti problema. Očekujem nove bodove – “priznao” je trener Zadra Šime Mijolović, napomenuvši da cijeni današnjeg protivnika.
– Novska je kvalitetna momčad. Dugo vremena su u samom vrhu hrvatskog kuglanja. Uvijek su nam bili neugodni, pogotovo na svom terenu. Ipak, kod kuće smo mi veliki favoriti tako da očekujem slavlje u toj utakmici.
Nikako se ne smije smetnuti s uma činjenica da je Novska jedina momčad koja je nanijela poraz Zaprešiću. Zadar je, recimo, od Zaprešića poražen.
– Učinili su nam tada uslugu. Uspjeli su na svom terenu slaviti protiv Zaprešića. Protiv nas ipak ne bi smjeli. Pogotovo ne u Zadru – dodao je zadarski strateg.
Većih derbija, uz ovaj u Zadru, ovo kolo i nema. Za očekivati je da Zaprešić bez većih problema dođe do pobjede kod kuće protiv Trilja, a Konikom Osijek gostuje kod neugodnog Željezničara koji je ambiciozno krenuo u sezonu, no sada ipak malo posustaje. Najzanimljivi će biti dvoboj između “posrnulih divova”, Kandit Premijera i Adrianeona. Radi se o ekipama koje su proteklih sezona krojile vrh ljestvice, a sada su poprilično nisko. Po svemu sudeći nakon osmog kola vrh ljestvice se ne bi smio mijenjati. Jedino bi Novska mogla skliznuti s trećeg na neko drugo mjesto.
U 8. kolu igraju: Zadar – Novska, Zaprešić – Trilj, Željezničar – Konikom Osijek, Zanatlija – Poštar, Kandit Premijer – Adrianeon, Bjelovar – Grmoščica.