Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Jović u društvu veterana hrvatske scene

13.11.2011. 23:00
Jović u društvu veterana hrvatske scene


Ove godine je festival bio jači nego ikad, nastupila su provjerena imena i našao sam se u jako dobrom društvu, kaže Jović


Mladi Zadranin  Mateo Jović ovog petka u zagrebačkom kazalištu Komedija imao je priliku nastupiti  u izuzetnom pjevačkom  društvu sačinjenog od glazbenih veterana poput Arsena  Dedića, Gabi Novak, Zrinka  Tutića, Miroslava Škore i Alke Vuice. Tamo se, naime,  održao Chansonfest 2011.,  na kojem se Jović predstavio  autorskom pjesmom “Ovo nije vrijeme za nas”.
 – Sve je proteklo izvrsno.  Ove godine je festival bio jači  nego ikad, nastupila su provjerena imena i našao sam se u  jako dobrom društvu, kazao  je Jović, kojem je to drugi  nastup na tom festivalu. On  je direkciji festivala i prošle  godine poslao svoj demo materijal, nakon čega je bio primljen i predstavljen, a kako  su ga ove godine već znali, a i  opravdao je očekivanja, procedura je bila puno lakša.   Ugođaju su doprinijele sposobnosti festivalskog orkestra i voditeljske sposobnosti  duhovitog Voje Šiljka, koji  vrlo vješto hoda po rubu dobrog ukusa.
Chansonfest inače nije  natjecateljskog karaktera,  već revijalnog, no zahtjevi su  na visokoj razini, kazuje Jović. Nastup na ovog događanju za njega je jako pozitivan, a veseli ga, kaže, i  skorašnji nastup na još jednom zvučnom događanju u  Zagrebu za blagdanske dane,  no o konkretnim detaljima  još ne želi govoriti.
Novi album će pričekati još  neko vrijeme, a na pjesmama  se aktivno radi.
– Što se tiče albuma, to  danas više nije to. Uglavnom  se ide singl po singl pa tako  radim i ja. A i tržište je dosta  zasićeno. U Hrvatskoj po  broju stanovnika pjevača ima  jako puno.
U međuvremenu, njegovi  novi radovi se mogu pogledati na Youtubeu, a uskoro će  se u prodaji naći i CD ovogodišnjeg Cansonfesta u izdanju Menarta na kojem će  se naći i njegova pjesma.