Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Rukometaši Zadra pokradeni tijekom utakmice sa Sinjanima

13.11.2011. 23:00
Rukometaši Zadra pokradeni tijekom utakmice sa Sinjanima


Od sada ćemo jednostavno morati više paziti: ne ostavljati na poluvremenu svlačionicu otključanu – kaže Frane Kardum


Krađa se u kontekstu sportskih nadmetanja uglavnom spominje kada je jedan od suparnika, ili njegovi navijači, nezadovoljan načinom na koji su suci dijelili pravdu na terenu. Nažalost, u posljednje smo vrijeme svjedoci i stvarnih krađa, onih koje neće ostaviti mjesta dvojbama, već će policija očevidom utvrditi da su prošlu srijedu košarkašice Gospića pokradene za vrijeme euroligaškog ogleda s Montpellierom, odnosno da se isto prije dva dana dogodilo rukometašima Zadra. Da stvar bude gora, u oba se slučaja nestanak osobnih stvari sportaša dogodio kada su igrali pred domaćom publikom.
Zaputivši se u svlačionicu po isteku subotnjeg dvoboja s Kamičkom sedmorica igrača Zadra ostali su nemalo iznenađeni vidjevši da im nedostaju mobiteli, jedan skupocjeni sat i manja količina novca.
– Žalosno, ali ne i iznenađujuće – posljednji će slučaj prokomentirati trener Zadra Frane Kardum.
– Nažalost, čini se da živimo u takvim vremenima. Ogorčen sam zbog onoga što se dogodilo, a posebno igrači koji su pokradeni, no iz ovoga možemo izvući pouku. Od sada ćemo jednostavno morati više paziti: ne ostavljati na poluvremenu svlačionicu otključanu – podvukao je Kardum, dodajući i kako se nada da će se o sportašima ubuduće pisati isključivo u sportskim rubrikama.
Prema izvješću iz policije “nepoznati počinitelj je otuđio mobitele, ručni sat i manji novčani iznos sedam igrača Zadra, čime je pričinjena ukupna materijalna šteta od oko 9.000 kuna. Slijedi kaznena prijava”.