Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Biogradskoj veterinarki policajci tražili “recepte” Farmala pa pronašli metadon

Autor: Suzana Bandić

13.11.2012. 23:00
Biogradskoj veterinarki policajci tražili “recepte” Farmala pa pronašli metadon

Foto: PIXSELL



Biogradska veterinarka, kojoj su u sklopu akcije Hipokrat na vrata zakucali policajci, zaradila kaznenu prijavu zbog zloporabe opojnih droga. Policajci su, naime, u pretrazi stana pronašli 20-ak tableta metadona za koje nije imala liječnički recept


Doktorica veterine Lana. J. L. (42) iz Biograda na Moru zaradila jučer je kaznenu prijavu zbog zloporabe opojnih droga. U pretresu njezina stana policija je pronašla 20-ak tableta metadona za koje nije imala liječnički recept, potvrdio nam je Elis Žodan, glasnogovornik zadarske policije.
Iako nam Žodan nije želio govoriti o razlogu zbog kojeg su se policajci uputili na adresu 42-godišnje veterinarke, neslužbeno doznajemo da su to učinili temeljem naloga USKOK-a.
Veterinarka je do prije nekoliko godina radila u Parku prirode Vrana, a otada do danas u tvrtki Farmal, kao distributer lijekova, našla se na popisu uskočkih istražitelja u sklopu akcije Hipokrat. Je li u pretrazi njezina stana i službenog automobila, koji je koristila, pronađeno i nešto što je predmet interesa USKOK-a, nismo uspjeli doznati s obzirom na to da je akcija koju se provodi na teritoriju cijele države još u tijeku. U svakom slučaju, uskočki istražitelji su veterinarki na vrata stana banuli u ranim jutarnjim satima, oko šest ujutro, i nisu otišli praznih ruku. Sa sobom su, kako doznajemo, odnijeli poslovne knjige i drugu dokumentaciju iz stana te automobila registriranog na tvrtku Farmal. Neslužbeno, također saznajemo da su liječnici koji su surađivali s tvrtkom Farmal na zadarskom području primali od distributera razne poklone kao što su bonovi za mobitele, iznose od 500 kuna po dolasku i slično. Jesu li te glasine točne, znat će se po okončanju istrage.


 ISPRAVAK




Nakon što je u Zadarskom listu od 14. studenoga pod naslovom “Biogradskoj veterinarki policajci tražili “recepte” Farmala pa pronašli metadon” osobno nam se javila Lana L. J., 42-godišnja veterinarka, demantiravši navode da joj u pretresu stana pronađen Metadon. Kazala je, također i kako kaznena prijava koju je protiv nje policija podignula zbog zloporabe opojnih droga ne može “proći”, jer da lijek koji je kod nje pronađen nema baš nikakve veze s opojnim drogama, a niti ona osobno.
– Policija je kod mene pronašla 16 tableta iz skupine anksiolitika. Njih sam s Ibuprofenom uzimala radi opuštanja mišića budući da posao kojim se bavim iziskuje svakodnevno putovanje, zbog čega ponekad i cijeli dan provedem u automobilu za upravljačem – rekla je 42-godišnja liječnica veterine pojasnivši kako lijek koji joj je policija pronašla spada u skupinu benzodiazepina, a da benzodiazepini nisu na popisu opojnih droga. Navode policije da za pronađeni lijek nije imala recept liječnica je opravdala činjenicom kako se danas koristi e-recept te da ga ona nije trebala imati kod sebe.
Stoga joj se ovom prilikom iskreno ispričavamo radi neugodnosti koje smo joj novinskim člankom prouzročili.