Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Barać:Moji koševi produkt su momčadske igre

13.11.2016. 23:00
Barać:Moji koševi produkt su momčadske igre


Čitavu utakmicu smo vodili i imali potpunu kontrolu. A na kraju smo sami sebi stvorili problem. Ipak, u niti jednom trenutku pobjeda nije dolazila u pitanje – rekao je Barać
Za valorizaciju 40 u gostujućoj pobjedi protiv Mornara iz Bara, Borisu Baraću je bilo potrebno 27 koševa, devet skokova, pet asistencija i jedna ukradena lopta. A ta valorizacija je najveća u ovom kolu, no…
– Moja valorizacija nije važna – rekao je Barać, napomenuvši da je važnije ono što se dogodilo uz to.
– Najvažnije je da smo pobijedili. A moji koševi su stigli kao produkt timske igre.
A od prve minute moglo se prognozirati da će Zadar ovu utakmicu dobiti. Jednostavno, otvorilo se. Igrači Ante Matulovića napadački su igrali odlično i već nakon nekoliko minuta došli na dvoznamenkastu prednost. Mornar se malo trgnuo nakon toga, ali samo u napadačkom dijelu. Nikako, tijekom cijele utakmice, nisu mogli zaustaviti niti Zadrovu tranziciju, niti Zadrovu “pick&roll” igru, niti Zadrov skok, tako da se činilo da su u svim taktičkim segmentima potpuno promašili. Zadrani su to iskorištavali i, realno, trebali su mnogo ranije potpuno zatvoriti utakmicu. No, obrana je bila problem i momčadi s Višnjika.
– To je bila takva utakmica u kojoj je bilo mnogo tranzicija i nekada je teško i zaustavljati igrače, kada se igra na mnogo kontranapada. Ne znači da će i iduća utakmica biti ovakva.
A problem se dogodio u samoj završnici. Kada je Jakov Vladović vezao dvije trice, činilo se da je utakmica zaključena. Ali izlazak Vladovića radi pet osobnih unio je veliku nesigurnost, iako su Zadrani imali potpuno mirnu situaciju. No, iz napada u napad su gubili lopte i doveli sami sebe u problem.
– Čitavu utakmicu smo vodili i imali potpunu kontrolu. A na kraju smo sami sebi stvorili problem. Ipak, u niti jednom trenutku pobjeda nije dolazila u pitanje.
Nakon očekivane pobjede protiv Hermes Analitice na Višnjiku i uspjeha u Baru, sigurno se lakše diše. Jer neugodni porazi protiv Splita i Igokee kod kuće, a posebno debakl u Šibeniku protiv Jollyja mora ostaviti traga momčad.
– Nije bilo ugodno nakon tih poraza, ali važno je da smo došli u dobar ritam i da smo ostvarili ove pobjede. Sada je svima lakše.
U idućem kolu, koje bi se po rasporedu trebalo odigrati u subotu, Zadar će ugostiti Partizan. A takvu utakmicu uopće nema potrebe posebno najavljivati.
– Partizan je uvijek posebna utakmica i sigurno da ćemo napraviti sve da ju pobijedimo. Radi se o izvanrednoj momčadi, koja ima odličnog trenera i sigurno neće biti lagano igrati protiv njih. Pozivam sve navijače da nam pomognu, jer će nam njihova pomoć biti potrebna – zaključio je Barać.