Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Ukinuta moblina aplikacija zakrpajto.

13.11.2016. 23:00
Ukinuta moblina aplikacija zakrpajto.


Mobilna aplikacija zakrpajto. koju su u Gradu Zadru pokrenuli 2014. više nije aktivna. Iz Gradske uprave saznajemo, kako je razlog istek probnog roka na koji je aplikacija bila kupljena. U tom razdoblju, točnije u probnom periodu od godinu i četiri mjeseca bilo je 30 prijava građana i sve su riješene.
Aplikaciju su u Gradu pokrenuli po uzoru na pojedine hrvatske gradove, a s ciljem kako bi građani mogli fotografirati rupe po pločnicima i klonicima i upozoriti gradske vlasti na ostale komunalne probleme. I dok je u ostalim gradovima ideja vrlo dobro prihvaćena, u Zadru nije polučila dovoljno dobar uspjeh.
Međutim, čini se kako ideja nije zaživjela kako se prvotno mislilo da hoće jer unatoč dojavama građana, komunalni problemi nisu ih rješavali ekspresno.
Doduše, treba uzeti u obzir kako su se prijavljeni problemi najprije kategorizirali, poput javne rasvjete, rupa na kolnicima i slično te su se dalje na rješavanje prosljeđivali komunalnim službama, a nadzor i evidenciju o uklanjanju spomenutih problema vršio je gradski Upravni odjel za komunalno.
Najčešće prijavljivani problemi koje su građani gradskim vlastima upućivali odnosili su se na nepropisno parkirana vozila, javnu rasvjetu, rupe na kolnicima, šahtove…
Međutim, kako aplikacija više nije aktivna, građani sada nemaju mogućnost promptno upozoriti na komunalne probleme koje treba riješiti. Tako su prošli tjedan mnogi negodovali zbog rupa na izrazito prometnom raskrižju kod Male pošte pa se nametnulo pitanje radi li tvrtka Franto, zadužena za sanaciju gradskih prometnica još uvijek istim intenzitetom, budući da su je u stečaju.
Iz Gradske uprave dobili smo pojašnjenje kako tvrtka Franto i dalje radi na održavanju cesta koje su u nadležnosti Grada Zadra istim intenzitetom kao i dosad.