Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Doigravanje više nije realnost

Autor: Viktor Bogut

13.12.2009. 23:00
Doigravanje više nije realnost

Foto: Vedran SITNICA



Loš Josipović + loš par + Karlović koji nije u formi… Previše je to loših karika. Moraju Zadrani bolje odigrati u drugom dijelu sezone


Nije dobro. Nakon prvog dijela stolnoteniskog prvenstva Donat se nalazi na petom mjestu. Onom koje ne vodi u doigravanje, što je Zadranima cilj u ovom dijelu sezone. U najavi sezone 2009./2010. jasno je bilo da je Donat u odnosu na lani oslabljen. Otišao je Jia Zheng, a stigli Tomislav Kolarek i Stipe Josipović. Za doigravanje treba stići i Tyani Jiang, reprezentativac Hong Konga i igrač koji se nalazi oko 20-og mjesta svjetske rang ljestvice. I zato ova momčad mora izboriti ulazak u doigravanje. A kako stvari stoje sad, to neće biti lako za izvesti. Pozitivna strana u poprilićno lošem prvom dijelu sezone je raspored i gostujuća pobjeda nad Dugim Selom, momčadi koja je u ovom trenutku ispred njih. Uspjeli su Zadrani slaviti u Dugom Selu i napraviti dobar posao. Već spomenuti raspored im također ide na ruku. S tri momčad koje s Donatom čine četvorku koja želi uzeti dva mjesta koja će ostati (Dr. Časl i Zagreb se čine sigurni) slobodna za ulazak u doigravanje, Donat igra kod kuće u drugom dijelu sezone.
Negativnih strana ima više. Prije svega, samo je Tomislav Kolarek opravdao očekivanja. Iako nije ni on sve dobio, pružio je dobre igre, bio stabilan i promaknuo se u najjaću kariku zadarske momčadi. Davor Karlović nije u najboljoj fomri. Vjerojatno i godine čine svoje, ali stječe se dojam da Karlović može bolje. Nije skroz “unutra”. Treći igrač Donata je Stipe Josipović. Donat ga je doveo da napokon dobije jednu stabilnost i sigurnost na trećem igraču. Josipović to nije. Barem ne za sada. Zna i može bolje, ali još to ne pokazuje. Bilo je i prošlih sezona teško igrati Donatu bez trećeg igrača, a kamoli sada, kada nemaju Zhenga. Josipović mora proigrati. Nije Zadranima “legao” niti par. Kombinacija Karlović/Kolarek je tek protiv Pule odigrala nešto (doduše bilo im je uzalud), no u ostalim važnim susretima su izgubili. Loš Josipović + loš par + Karlović koji nije u formi… Previše je to loših karika. Moraju Zadrani bolje odigrati u drugom dijelu sezone. Na sreću nisu previše potonuli. Sve je to blizu. Sa samo malo boljim igrama može se u doigravanje. A bilo bi šteta ne izboriti doigravanje, kada tamo čeka jedan od najboljih svjetskih igrača. Koji će ni manje ni više nego igrati za Donat.