Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Lopov provalio u štalu i ukrao šest janjaca

Autor: Minja Gugić

13.12.2009. 23:00
Lopov provalio u štalu i ukrao šest janjaca

Foto: Alenka FESTINI



Nepoznati razbojnik provalio je tijekom noći u nedjelju u kafić u vlasništvu 55-godišnjaka u ulici Nikole Tesle u Gračacu. Odnio je oko tri tisuće kuna.
Noć ranije na predjelu Musapstana u Zadru provaljeno je u štalu u vlasništvu 65- godišnjeg Zadranina, odakle je ukradeno šest janjaca. Materijalna šteta je u ovom slučaju procijenjena na gotovo pet tisuća kuna.
Mladići u dobi od 20, 18 i 16 godina zaradili su kaznene prijave jer su uhvaćeni u krađi bakrenog i optičkog kabela.
Njih su naime, zaustavili policajci u nedjelju u ranim jutarnjim satima, u Benkovačkoj ulici u Zadru. Bili su u kamionu zadarskih registarskih oznaka, a policajci su u u tovarnom dijelu pronašli kolut s bakrenim kabelom.
Policajcima su se učinili sumnjivima, pa su ih odveli u policijsku postaju gdje je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđeno kako su neposredno prije u ulici Ive Dulčića provalili u dvorišno skladište poduzeća Konektor, odakle su ukrali jedan kolut s bakrenim kabelom dužine oko 750 m i drugi kolut s optičkim kableom, kojeg nisu ukrcali u kamion već  su ga ostavili u žbunju uz ogradu skladišta.
Pronađeni kolutovi kabela ukupne vrijednosti od oko šest tisuća kuna potom su vraćeni vlasniku, a protiv trojice mladića su podnesene kaznene prijave tzv. redovnim putom.