Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zadar dobiva još jedan kružni tok

Autor: Katina Vrsaljko

13.12.2009. 23:00
Zadar dobiva još jedan kružni tok

Foto: Filip BRALA



U okviru redovitog održavanja do početka turističke sezone planira se uspostaviti zeleni val od Ulice Ante Starčevića kod Tvornice kruha do Ulice Nikole Tesle, na način da se promijene semafori na križanjima, rekao je Mile Fabijan, ravnatelj Uprave za ceste Zadarske županije


Prema planu Uprave za ceste Zadarske županije i u sljedećoj godini će se obnoviti nekoliko ključnih zadarskih prometnica.
Dva najvažnija projekta se odnose na križanje ulica Nikole Tesle, Domovinskog rata i Benka Benkovića te na Put Vrela, što će zajedno koštati 3,3 milijuna kuna.
Kako doznajemo od Mile Fabijana, ravnatelja Uprave za ceste Zadarske županije, na križanju ove tri ulice izgradit će se kružni tok i rekonstruirati kolnik.
– Uz sufinanciranje Grada Zadra, osim kružnog toka i kolnika, u ovim ulicama će se izgraditi kompletna infrastruktura. To se odnosi na odvodnju, rasvjetu, nogostupe, visokonaponske kabele…, rekao je Fabijan.
Zajedno s Gradom Zadrom i Hrvatskim cestama gradit će se i nogostupi na Putu Vrela prema Bokanjcu.
Kako dodaje Fabijan, osim tehničkih unaprjeđenja, nekim cestama je potrebno i prometno unaprjeđenje.
– U okviru redovitog održavanja do početka turističke sezone planira se uspostaviti zeleni val od Ulice Ante Starčevića kod Tvornice kruha do Ulice Nikole Tesle na način da se promijene semafori na križanjima, rekao je Fabijan.
Na Putu Nina, koji je ove godine rekonstruiran, ostao je još jedan suženi dio. Kako kaže Fabijan, rekonstrukcija tog dijela nije predviđena za sljedeću godinu jer još nisu sređeni imovinskopravni odnosi, a kad se srede, županijska Uprava za ceste će, uz Grad Zadar, sufinancirati rekonstrukciju.
Rekonstrukcija Ulice Franje Tuđmana također nije u planu za sljedeću godinu, ali u je u tijeku njeno projektiranje i ishođenje potrebne dokumentacije.
Ostali planovi se odnose na ceste u drugim dijelovima Zadarske županije, a za to je predviđeno 7 milijuna i 40 tisuća kuna za građenje i rekonstrukciju i 6,6 milijuna za izvanredno održavanje županijskih cesta.