Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Darivanje usrećilo i djecu i maturante

13.12.2011. 23:00
Darivanje usrećilo i djecu i maturante


Jako volim djecu, volim se igrati s njima i darivati ih. Kad ih učinim sretnima i ja sam sretna, rekla je mlada humanitarka Barbara Pedić iz 4.c razreda


Da ne mora sve sama, sv. Luce je jučer po Zadru poslala i brojne izaslanike. Dječicu koja su se jučer zatekla na Dječjem odjelu zadarske Opće bolnice razveselili su maturanti Gimnazije Jurja Barakovića s darovima. Ova gimnazija i Dječji odjel dugogodišnji su prijatelji.
Kako je rekao Slobodan Šarić, vjeroučitelj iz Gimnazije Jurja Barakovića, maturanti Gimnazije već petnaestak godina posjećuju djecu na Pedijatriji za Sv. Lucu.
– Donijeli smo svakom djetetu dar i opremu za igraonicu – slikovnice, bojanke, društvene igre, da što bezbolnije provedu svoje bolničke dane. U ovim hladnim danima naši su učenici otvorili srca i svaki razred financira školovanje jednog srednjoškolca u Kongu putem kumstva. Učimo ih da je radost darivati, a ne imati, a oni su svojim odricanjem i vedrinom primjer nama odraslima, rekao je Šarić.
Barabara Pedić iz 4.c kaže da su i prošle godine volontirali na Dječjem odjelu.
– Jako volim djecu, volim se igrati s njima i darivati ih. Kad ih učinim sretnima i ja sam sretna, rekla je ova mlada humanitarka.
I bili su sretni i učenici i mali pacijenti kad su se počeli otvarati darovi. Sve se još začinilo božićnim pjesmama uz pratnju maturanta Kristijana Šušberića na gitari.
Mali Frane je rekao da je on poželio raketu, a ne slatkiše, a Roko je dodao da bi on s raketom išao na planet Njemačku, Francusku ili Italiju. Vjeroučitelj Šarić je onda zaključio da ćemo mi lako s ovom dječicom i njihovim raketama – u Europu.
Kad su na Dječjem odjelu sretna djeca, sretni su i njihovi roditelji i djelatnici Odjela. Maturante su dočekali glavna sestra Marija Ljubičić i voditelj Odjela dr. Neven Milić.
– Gimnazija Jurja Barakovića nam je posebno draga škola jer smo ju većina nas pohađali. Maturanti iz Barakovića tradicionalno dolaze u posjet djeci i to su pametna djeca pred kojima je blistava budućnost. Veselimo se što se vidimo i dogodine, rekao je dr. Milić.