Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Zadranke izborile viši razred

13.12.2011. 23:00
Zadranke izborile viši razred


Proteklog vikenda u Sisku je održano Ekipno C prvenstvo Hrvatske, državno natjecanje za plivačke klubove koji se na listi uspješnosti nalaze iznad 16. mjesta. U konkurenciji 10 muških i osam ženskih sastava najuspješnije od zadarskih predstavnika bile su plivačice Zadra, koje su se osvajanjem prvog mjesta izborile za povratak u B razred.
Ekipa s Višnjika kroz tri je dijela mitinga discipline olimpijskog programa apsolvirala upisavši ukupno najbolje rezultate; nastupivši s po dva natjecatelja u svakoj disciplini u konačnom je zbiru imala najviše bodova po tablicama HPS-a.
Mlada postava plivača Zadra završila je na sedmom mjestu te će i u 2012. ostati u rangu C, no u Klubu ističu kako su zadovoljni i njihovim plasmanom. Od 11 uzdanica Zadra, u prvih troje najčešće su ulazili:
Karlo Vukić, Laura Čizmin, Ira Jovančević, Petra Marković, Hana Zelić i Katja Čizmin.
Rivalke pobjednicama mitinga u Sisku saznat ćemo nakon A i B ekipnog PH koje se sljedeći vikend odvija u Rijeci.
Iako je bila klub s najmlađim predstavnicima, Jadera je na ovom natjecanju uz iskustvo prikupila i solidne rezultate. Plivačice su na kraju bile sedme, a plivači osmi, dok je najviše bodova za svoj sastav ponovno pribavio Leo Bavdek (2541). Unatoč velikoj razlici u godinama u odnosu na ostale plivače tri puta je ostvario vrijeme unutar najboljih 10. Lucijan Krpina je četiri puta bio 14., a Petra Rudić je s jednim 12., dva 13. i tri 14. mjesta donijela najviše bodova (1860) svojoj ekipi.
Oba zadarska kluba u subotu će zajedno s biogradskim Dupinom konkurirati na županijskom natjecanju Zima 2011., koje se u organizaciji PK Zadar održava na Višnjiku.


Zadrani na Ekipnom C prvenstvu Hrvatske


Zadar: Karlo Vukić, Marko Burčul, Borna Dukić, Marko Smrkinić, Borna Artić, Filip Petani; Ira Jovančević, Laura Čizmin, Hana Zelić, Petra Marković i Katja Čizmin.
Jadera: Leo Bavdek, Lucijan Krpina, Petra Rudić, Margita Antičević, Ante Nižić, Filip Skroče, Marija Šalina, Barbara Ćustić.