Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Beštije nježni poput latice

13.12.2013. 23:00
Beštije nježni poput latice


»Dolaze nam Djeda Mrazi«, vikala su veselo dječica dok su se skupljala ispred svog vrtića Latica da dočekaju drage goste. Začula se grmljavina iz daljine i počeli su stizati na Kolovare crni bradati momci (i malo stariji momci) u kožnim jaknama, na velikim glasnim motorima, ali s crvenim kapicama. Jest da je Sveta Lucija, ali nekako je primjerenije da se motoristi iz kluba Beštije ipak obuku u Djeda Mraza. Nakon što su se provozali kroz grad, djedice na motorima došli su na svoj cilj.
Uzbuđenje je zavladalo među djecom kad su stigli. Što zbog turiranja motora, što zbog sreće što dolaze djedice, a kod nekih malo i od straha zbog buke. No, kad su parkirali svoje čarobne saonice, to jest motore, u dvorište vrtića, počelo je darivanje i druženje malih Latica s velikim Beštijama koje traje već sedam godina.
Motoristi su donijeli dječici ono što i obično Sveta Luce nosi, igračke, slatkiše, ono što djecu najviše veseli.
Dječica su zainteresirano sjedala na motore, neki su promatrali iz lagane udaljenosti, a jedan je dječak rekao da će i on imati takav motor kad naraste velik i voziti se zajedno s Beštijama.