Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Dobili slatkiše kako bi što brže ozdravili

13.12.2013. 23:00
Dobili slatkiše kako bi što brže ozdravili


Na blagdan svete Lucije veselo je bilo i na Odjelu pedijatrije zadarske Opće bolnice. U organizaciji Lige za borbu protiv raka Zadar, mali pacijenti su dobili darove, slatkiše i igračke od donatora Bakmaz d.o.o. i Vitlov čokolade, a nasmijala su ih i oraspoložila djeca Osnovne škole Smiljevac s nekoliko prigodnih igrokaza i pjesmica u izvedbi dječje muške klape Štiglići.
Kako je rekao Vladislav Tomčuk, tajnik Lige za borbu protiv raka Zadar, boravak u bolnici svakome teško pada, a djeca su tu posebno osjetljiva.
– Ako netko mora u bolnicu po zdravlje, važno je da što manje ima osjećaj da je istrgnut od okoline na koju je navikao. Zato smo došli djeci uljepšati i olakšati boravak u bolnici. Liga uvijek pomaže djeci koliko može da im skrenemo pozornost od problema u kojima su se našla. Lijepo ih je vidjeti ovako vesele i svi se rado odazovu kad treba pomoći djeci, rekao je Tomčuk te dodao da je Liga organizirala da svakom djetetu koje se nađe u bolnici na svoj rođendan, slastičarnica Alo donira rođendansku tortu.