Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

I Filipjanci krv darovali ujutro

13.12.2013. 23:00
I Filipjanci krv darovali ujutro


U sklopu redovnih aktivnosti Gradsko društvo Crvenog križa provelo je u Sv. Filip i Jakovu treću ovogodišnju akciju darivanja krvi. Akcija je održana u prostorijama apartmanskog naselja Margarita Maris. Božićnoj akciji se odazvalo 41 darivatelj, koji su spremnošću za pomoć nepoznatim osobama iskazali dobrotu i humanost.
– Za potrebe Opće bolnice Zadar – Odjela za transfuzijsku medicinu i Specjalne bolnice za ortopediju u Biogradu na Moru prikupljeno je 29 doza krvi, kazao je predsjednik Aktiva DDK-a Joško Eškinja zahvaljujući pritom svim darivateljima te svim onima koji su podržali akciju i omogućili obrok zahvale.
I filipjanski darivatelji su umjesto u poslijepodnevnim i večernjim satima shodno novim zakonima Europske unije akciju održali u jutarnjim satima.
– Naime, utvrđeno je kako je hemoglobin u jutarnjim satima daleko bolji i bogatiji kisikom, a time je bolji i kvalitetniji i krvni pripravak.
Nakon uspješne akcije na prigodnom domjenku uručene su zahvalnice za prvo darivanje Josipu Juriću i za deseto darivanje Ivanu Milatu.