Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Lijepa francuska čestitka

13.12.2013. 23:00
Lijepa francuska čestitka


Joyeux Noel et Bonne Annee 2014 naziv je frankofonskog predblagdanskog susreta koji su francuskom riječju, stihom, prozom, pjesmom i slasticom organizirali učenici i profesori osnovnih škola Petra Preradovića, Šimuna Kožičića Benje, OŠ Nova, Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole, kao i Hrvatsko-francuska udruga Zadar.
Bogatim programom koji je sadržavao recitacije, igrokaze, pjesme, te božićne čestitke čestitan je nadolazeći Božić i Nova godina, a pred prepunom dvoranom ukupno je nastupilo sedamdesetak učenika zadarskih osnovnih škola koji uče francuski kao izborni nastavni predmet. Oni su se prigodno iskazali i prozom, glumom i plesom, a nije nedostajalo niti francuske gastronomije koju su u obliku tradicionalne francuske slastice predstavili i pripremili učenici Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole.
Radi se inače o petom po redu predbožićnom susretu koji je u četvrtak u popodnevnim satima u privatnoj školi Nova sadržavao čak devetnaest prezentacijskih točaka u kojima su sudjelovali učenici od 4. do 8. razreda osnovne škole, kao i srednjoškolci 2. i 3. razreda.