Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Počastile djecu, a potom i Odjel ginekologije, Sv. Franu, Pučku kuhinju…

13.12.2016. 23:00
Počastile djecu, a potom i Odjel ginekologije, Sv. Franu, Pučku kuhinju…


Sveta Luca jučer je posjetila mališane na Odjelu pedijatrije zadarske Bolnice i uručila im prigodne slatke poklone kako bi im boravak u Bolnici bio ljepši – i slađi.
Zahvaljujući Ligi protiv raka Zadar, Udruzi odgajatelja “Maraška” i kazališnoj udruzi “Antis”, djeci koja su na liječenju u zadarskoj Bolnici, jučerašnji dan bio je prepun događanja. U jutarnjem dijelu programa na Pedijatriji je nastupila je Udruga Antis, a za potpuniji doživljaj pobrinuli su se članovi zadarskog ogranka Coolinarike i prijatelja koji su posebno za ovu prigodu ispekle kolače i uručile ih mališanima. Inicijativa je potekla od učiteljice Nine Matacin, pa se svake godine povodom ovog blagdana nekoliko žena okupi i ispeče kolače za male pacijente. Ove godine pak, inicijativa je okupila 50-ak članova koji su za ovu prigodu ispekli čak 61 vrstu kolača.
– Kako nismo mogli sve te kolače dati djeci na Pedijatriji, nakon što smo dio dali njima, ostatak smo podijelili na Odjelu ginekologije, u Domu sv. Frane i u Pučkoj kuhinji. Korisnicima u Domu sv. Frane još smo odnijeli i čestitke koje su izradili predškolci u vrtiću Bili brig, a u Pučkoj kuhinji plate s kolačima podijelili su obiteljima s djecom, kazala nam je jedna od marljivih sudionica u izradi kolača.