Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Stanove čeka novo ruho

13.12.2016. 23:00
Stanove čeka novo ruho


Ako je netko i pomislio da su svi u Nogometnom klubu Zadar sa završetkom jesenskog dijela prvenstva otišli na odmor, moramo ih u tome razuvjeriti. Jer, unatoč tome što su igrači i stručni stožer prije nekoliko dana i službeno završili s treningom za ovu godinu, Uprava kluba itekako je zaposlena.
Osim što se razmišlja o nastavku sezone, početku priprema i možebitnim pojačanjima kako bi se Zadar aktivnije uključio u borbu za naslov prvaka Treće HNL jug, na Stanovima se od ranih jutarnjih sati obavljaju brojni radovi. I prije ulaska u službene prostorije NK Zadra začuli smo zvuke građeviskih strojeva, a trenutak kasnije smo se i svojim očima uvjerili da ono što se najavljivalo prije kraja polusezone nisu prazne priče.
Zvuk koji smo nekoliko minuta ranije mogli samo čuti, sada je dobio i potvrdu u slici koja nam je potvrdila naša nagađanja da se radi o bageru, i usput kamionu u koji je taj bager punio velike količine zemlje i kamenja. Naime, na mjestu gje je nekada stajala zapadna tribina i gdje su se nalazile tri improvizirane konstrukcije s kojih se vršilo službeno snimanje utakmica, a koje su, istini za volju, bile pravo ruglo nogometnih Stanova, sada je prazan prostor. Prije nekoliko dana te su konstrukcije rastavljene, a sada se uzduž cijelog tog prostora ravna podloga kako bi se izjednačila s visinom ograde koja stadion, tj, igralište dijeli od prostora izvana.
Također nismo mogli ne primijetiti “pitura” koji je već naveliko uznapredovao s bojanjem ograde koja navijače dijeli od travnjaka. Ostalo mu je još puno posla, ali činjenica je da onaj dio koji je već završio izgleda puno bolje nego što je to bio slučaj prije dva tjedna. Na travnjaku smo zatekli Svetka Ćustića, direktora NK Zadra, koji je ravnao radovima i koji nam je u nekoliko rečenica pojasnio o kakvim se tu zahvatima radi.
– Poskidali smo konstrukcije koje su služile za snimanje utakmica i taj prostor mislimo, najprije poravnati, a onda pripremiti za marketinške panoe. Također ćemo prefarbati cijelu ogradu, a bit će još i zahvata na tribinama kao što su zamjena oštećenih sjedalica, te neke druge stvari, a sve u cilju poboljšanja kvalitete za gledatelje koji nas vjerno prate i u Trećoj ligi, a i one koji će nas pratiti u budućnosti. Također i za novinare koji prate i prenose naše utakmice – kazao je jučer odlično raspoloženi Svetko Ćustić.