Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Zadrani organizirali projekt o ukidanju predrasuda prema muslimanima

13.12.2016. 23:00
Zadrani organizirali projekt o ukidanju predrasuda prema muslimanima


Međunarodni dan borbe protiv islamofobije i religijske netolerancije obilježen je u Zadru u ponedjeljak, u sklopu projekta “SISUMMA – Europska Socijalna inicijativa za podršku manjinama kroz medijski aktivizam”.
Međunarodni dan borbe protiv islamofobije i religijske netolerancije organizirale su Udruga “Mala filozofija”, inače partner u projektu, zajedno s Vijećem bošnjačke nacionalne manjine iz Zadra, a istovremeno je obilježen u Zadru i Granadi, gdje je održan 12-satni program.
Dr. sc. Bruno Ćurko, predsjednik Udruge Mala filozofija u sklopu obilježavanja održao je predavanje na temu samog projekta SISSUMA.
– Međunarodni dan borbe protiv islamofobije i religijske netolerancije obilježava se 12. prosinca, a u Zadru smo u sklopu toga organizirali nekoliko predavanja, o Hermanu Dalmatinu, kao sponi istoka i zapada, o samom projektu te predavanje o knjizi Nikole Šimića Tonina “Srebrenički kodirani kadrovi smrti”, u uvodnom je dijelu kazao Ćurko.
Danas je u Europi, navodi dalje Ćurko, velik problem izbjeglica, u Hrvatskoj je dobar odnos prema muslimanskoj manjini, ali postoje zadrške posljednjih godina prema muslimanima zbog raznih ekscesa koji se događaju.