Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Kući u lavljem kostimu, u gostima u puževoj kućici

14.01.2017. 23:00
Kući u lavljem kostimu, u gostima u puževoj kućici


Pogleda li se samo učinak u realizaciji u postavi Zadra, lako je uočiti disproporciju. Trojica dvoznamenkasta, svi ostali ispod, s tim da je Jelenković odigrao dvije minute, a Špaleta niti jednu
“Na ono što se događa u mojoj momčadi nemam nikakav komentar.” Rekao je to Neven Plantak, trener Zadra. Poslije poraza, uvjerljivoga poraza, u Skoplju u utakmici prije koje je MZT bio zadnji na ljestvici.
Opet Neven Plantak:
– MZT je maksimalno agresivno ušao u utakmicu i sasvim zasluženo pobijedio. Na tomu čestitam suparniku i kolegi Anti Nazoru.
Plantak, izričući te dvije – tri kratke rečenice, ni u čemu nije pogriješio. MZT je odigrao rutinski, s osloncem na Drenovca, Lalića i više ili manje na četvoricu Amerikanaca. Momčad koja na domaćim utakmicama jedva da može skupiti tisuću posjetitelja. I na čijoj je klupi odnedavna Ante Nazor, trener koji je jednu plus dvije sezone bio u Zadru.
– Kontrolirali smo utakmicu od početka. Pripremili smo se dobro za suparnika, dobili bitku u skoku, dobru smo imali realizaciju i manje izgubljenih lopta. Za mene je ovo bila emotivna utakmica jer sam bio trener Zadra.
Riječ – dvije o utakmici prozborio je i Maj Kovačević. U Skoplju je u majici Zadra debitirao u službenoj utakmici.
– Smatrali smo da možemo dobiti, ali nismo odigrali kako smo se dogovorili. U prvom poluvremenu još smo i držali neki ritam. Poslije nisam u dovoljnoj mjeri pridonosio, nisam podigao agresivnost… Nismo zadovoljni.
Pogleda li se samo učinak u realizaciji u postavi Zadra, lako je uočiti disproporciju. Trojica dvoznamenkasta, svi ostali ispod, s tim da je Jelenković odigrao dvije minute, a Špaleta niti jednu. Izostali su Lovre Bašić i Ivan Vraneš (Marka Jurice neće još neko vrijeme biti) i objektivno, Plantak je mogao vrtjeti manje igrača nego Ante Nazor s druge strane. Opet, nije sve ni u brojnosti. Ključno je pitanje zašto momčad nije pokazala želju da odigra tvrdu, mušku utakmicu. Nije to prvi put u gostima (i za mandata Ante Matulovića bilo je počesto slično) i Plantak u bliskoj budućnosti neće imati previše manevarskoga prostora. Nešto će trebati poduzeti. Pitanje je što. Moguće je da će dolazak Aleksandra Janeva i Yannicka Frankea – koji su iz kluba najavljeni kao pojačanja – donekle pridonijeti rastu razine opće odgovornosti. Zadar nikako ne bi smio biti momčad koja će doma, jer joj je publika za vratom, oblačiti lavlji kostim, a u gostima se uvlačiti u puževu kućicu. Takav “stil” odnosa prema poslu nikad nije dobro završio.