Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Nikako s proljeća

14.02.2011. 23:00
Nikako s proljeća


Ako je dvoboj 14. kola s Kaštelima bio “lakmus utakmica” – pokazatelj njihovih mogućnosti u drugom dijelu prvenstva, sastavu iz Mocira loše se piše


Za razliku od Hrvatskog dragovoljca i Preloga,  izravnih konkurenata u borbi  za ostanak koji su svladali lidera jesenskog dijela Senja,  odnosno remizirali na gostovanju kod trenutačno vodećeg  Broda, rukometaši Zadra u  premijernom proljetnom nastupu nisu ničim odali sliku  momčadi odlučne i spremne i  dogodine gaziti prvoligaške  parkete. Štoviše, ako je dvoboj  14. kola s Kaštelima bio “lakmus utakmica” – pokazatelj  njihovih mogućnosti u drugom  dijelu prvenstva, sastavu iz Mocira loše se piše. Pred njima je  još 12 teških susreta, a 20-ak  bodova koje na svom kontu  priželjkuju do sredine svibnja i  koliko će im otprilike biti potrebno za realizaciju primarnog ovogodišnjeg cilja, iz današnje se perspektive čine  teško ostvarivom, da ne  kažemo nemogućom, misijom.
Zadrani su u subotnjem dvoboju “trajali” svega sedam uvodnih minuta, tj. do rezultata  4:4, a potom se potpuno izgubili u propusnoj 6-0, odnosno u solo pokušajima pred  suparničkim vratima. Romano  Perinović, trener Zadra, kazao  je nakon utakmice da je ključ  upravo bio u prvom poluvremenu, razdoblju kada su njegovi igrači dopustili Kaštelanima plus od četiri, pet ili šest  golova; no drastičnu promjenu  nismo gledali niti u nastavku.  Mora se priznati da je 5-1 obrana Zadra izgledala kudikamo  bolje, agresivnija formacija s  mladim Merharom na prednjem donijela ime je uostalom i  prilike da izvuku barem bod,  no s druge strane, Zadar je i u  “svijetlom” razdoblju pokazao  svoje crne strane. Svaki put  kada bi došao na gol zaostatka,  teško stečeno olako je prosipao. Radilo se pritom o ishitrenom šutu, krivo dodanoj, ili  lopti “u bunar” – sasvim je svejedno. Važnije je, i za klupu  domaćih zabrinjavajuće, što se  u završnici utakmice među sedmoricom, odnosno među 16  igrača nije našao niti jedan sposoban pogurati momčad još  pola metra naprijed. “Nije mi  jasno, pa glavninu sadašnjeg  sastava imali su i prošle godine,  a ove nikako ne mogu sastaviti  kraj s krajem” – napuštajući  tribine upitao se i jedan od  malobrojnih navijača “plavih”.  Dovođenje dva pojačanja i  odrađene jednomjesečne pripreme trebale su biti vjetar u  leđa Zadrana, dugo očekivani  impuls prema boljem drugom  dijelu prvenstva, međutim, u  subotu smo bili svjedoci predstave domaćih za koju je termin stagnacija samo eufemizam.
 


Ozlijedio se Humbolt




Šime Humbolt prvih je osam minuta dvoboja s Kaštelima odradio odlično,  bio je strijelac tri od četiri pogotka domaćih, no duel sa suparničkim igračem  koštao ga je loma kosti lijeve šake, odnosno šest do osam tjedana pauze.  Bez najiskusnijeg igrača u svojim redovima Zadar će u najboljem slučaju  ostati do konca ožujka.