Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Nisam imao sreće sa ždrijebom

14.02.2011. 23:00
Nisam imao sreće sa ždrijebom


Na putu do medalje Zadraninu je stao Ivan Cech, najbolji svjetski kuglač


Nakon što je postao seniorski prvak Hrvatske, kuglač Zadra Mario Baljak uspio je izboriti nastup na Svjetskom prvenstvu koje se ovaj vikend održalo u estonskom Tallinnu. Baljak je u glavnom gradu Estonije odigrao solidno. U prvom kolu igrač Zadra svladao je Slonevca Mateja Lepeja i uspio izboriti nastup u četvrtfinalu.
– Dobro sam odigrao tu utakmicu. Na poprilično zahtjevnim stazama napravio sam dobar rezultat i glatko izbacio Slovenca koji je poprilično neugodan suparnik – kazao je Baljak.
Ipak, ždrijeb mu je nakon toga donio možda i najboljeg svjetskog kuglača Ivana Cecha. Baljak je poražen sa 3:1, a Cech je kasnije postao Svjetski prvak.
– Stvarno, ždrijeb mi nije bio naklonjen. Da mi je bilo tko drugi došao u četvrtfinalu, bio bih mnogo zadovoljniji. Ali Cech je stvarno odličan igrač. Možda i jedan od najboljih svjetskih kuglača. Dugo godina je nastupao za Zerbst, a sada je igrač Podbrezove koja je i svjetski momčadski prvak. No sve u svemu, ne smijem biti nezadovoljan učinkom na prvenstvu, a pogotovo ne smijem biti nezadovoljan sezonom, koja je zaista blizu savršenstva.
A da sezona u konačnici i postane idealna bit će potrebno obraniti 7:1 iz prve utakmice četvrtfinala Europske lige. Taj rezultat su Zadrani ostvarili u prvoj utakmici protiv njemačke Victorije Bamberg. Uzvrat je jako blizu, a bolji iz dvije utakmice izborit će nastup n Final Foura, najjačeg europskog natjecanja.
– Nije to gotova utakmica i svatko tko misli tako griješi. Imamo veliku prednost, ali protiv sebe ćemo imati i izrazito motiviranog i jakog suparnika te staze koje su na granici regularnosti. Vjerujem u uspjeh, imamo priliku za još jedan veliki rezultat, imamo jak sastav, ali jednostavno sigurno neće biti – zaključio je kuglač Zadra.
Valja spomenuti da je još jedan igrač Zadra nastupio u Tallinnu. Radi se o Splićaninu u Zadarskim redovima Hrvoju Marinoviću, koji je nosio dres hrvatske juniorske reprezentacije. Iako se radi o kvalitetnom mladom igraču, Marinović se nije proslavio na prvenstvu. Naime, u prvom kolu juniorskog turnira glatko je poražen od slovenskog reprezentativca Jure Stramana. Konačan rezultat bio je 4:0 (590 – 551). Ipak, unatoč porazu na početku turnira, nastup u Estoniji sigurno će biti jedno pozitivno iskustvo za Marinovića.