Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Napadači su bili potpuno svjesni kad su sjekirom krenuli na Gulana

14.02.2012. 23:00
Napadači su bili potpuno svjesni kad su sjekirom krenuli na Gulana


Prema mišljenju psihijatara optuženi su “u trenutku počinjenja kaznenog djela bili ubrojivi” što znači da su bili potpuno svjesni svojih postupaka. Gulana su 11. srpnja prošle godine na cesti u blizini mjesta Gorica napali, jer je prema njegovim tvrdnjama, svojim autom pretekao njihov kombi


Saslušanjem vještaka psihijatrijske struke koji su dali svoja stručna mišljenja o “liku i djelu” četvorice optuženih Roma iz okolice Pakraca, jučer je na Županijskom sudu u Zadru nastavljeno suđenje Slobodanu Amiću (33), Peri Kukiću (28), Milanu Đurđeviću (30) i Stevi Amiću (43) zbog pokušaja ubojstva 33-godišnjeg Galovčanina – Jurice Gulana.
Prema mišljenju psihijatara napadači su, kako kažu pravnici, u trenutku počinjenja kaznenog djela bili ubrojivi, što znači da su bili potpuno svjesni svojih postupaka.
Gulana su, naime, 11. srpnja prošle godine na cesti u blizini mjesta Gorica, napala četvorica optuženih jer je Gulan, prema njegovim tvrdnjama, svojim fiat puntom, pretekao njihov kombi.
– Krenuo je sjekirom na mene i da se nisam uspio izmaknuti bio bi me ubio. Zahvatio me po lijevoj arkadi iz koje je šiknula krv po lijevom ramenu i lijevom dijelu tijela. Trudna supruga i dvoje naše male djece te moja sestra vrištali su iz auta gledajući taj prizor i mene krvavog. Taj kombi je vozio ispred mene jako sporo i ja sam ga u jednom trenutku na ravnom dijelu ceste pretekao. Nedugo potom, na cesti ispred mene naišao sam na čovjeka koji je vozio frezu, a kako je na tom dijelu ceste bio oštar zavoj, usporio sam i vozio iza freze. Tada sam u jednom trenutku osjetio nekakvo naguravanje na portapak, kao da mi se neko zalijepio otraga na auto. Pogledao sam u retrovizor i vidio vozača koji mi je pokazivao srednji prst. Zaustavio sam auto i pitao vozača što to izvodi i krenuo prema autu da uzmem mobitel i pozovem policiju jer se nisam htio s njima svađati. U tom su trenutku, međutim, iz kombija izletila četvorica muškaraca i počela me napadati i tući metalnim šipkama. Jedan od njih je imao poveći retrovizor u ruci. Mislim da je to bio Stevo Amić i taj je retrovizor završio na mojoj glavi. Slobodan Amić se vratio do kombija po sjekiru kojom me je napao. Nakon toga su pobjegli – prepričao je događaj na početku suđenja, napadnuti Gulan.
A, sva četvorica optuženih su se izjasnila da se ne osjećaju krivima.
Jučerašnje je suđenje potom odgođeno zbog dodatnih dokaznih prijedloga koje je Sudsko vijeće prihvatilo.