Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Kroz snijeg do starta iz snova

Autor: Drago Bajković

14.02.2013. 23:00
Kroz snijeg do starta iz snova

Foto: PIXELL



Najvažnije je ostvariti pozitivan rezultat, tj. ne doživjeti poraz. Idemo igrati hrabro, s punim samopouzdanjem i vidjet ćemo što će iz toga ispasti – kazao je Jure Jerbić


Pravac Zaprešić.  Nogometaši Zadra danas u  20. kolu Prve HNL, na otvaranju nogometnog proljeća, gostuju kod Intera.  Kao i uvijek svakoj  momčadi, pa tako i Zadru,  vrlo je važno kako će proći  na startu. Jesen je završila u  odličnom tonu, a sada to  valja prenijeti i na proljeće.  Zadar i Inter su susjedi na  ljestvici, Zaprešićani na 9.  mjestu imaju dva boda više i  ne bi bilo dobro da se ta  prednost poveća. Uvjeti koji  će vladati u Zaprešiću više  su ruski nego hrvatski. Navodno će se travnjak od  snijega čistiti cijelu noć prije  utakmice, a počesto se baca  pogled prema nebu s nadom  da neće biti novih oborina.
– Svjesni smo da će teren  biti blatnjav i težak za igru.  Ali, kako nama tako i njima –  kazivao je jučer ujutro Zadrov kapetan (kada ne igra  jakov Surać) Jure Jerbić.
Bez puno igre
– Na takvom terenu vjerujem da neće biti velike  igre. Vrlo  važno je broj  pogrešaka srezati na najmanju moguću mjeru jer će  to, po mom mišljenju, odrediti tijek utakmice. Moramo  biti koncentrirani od prve  minute. A na takvom terenu  puno se da napraviti iz prekida, pa se nadam da će nam  se pružiti pokoja prilika.
Igrači Intera naviknuli su  na takve, snježne uvjete.  Jesu li oni u prednosti zbog  toga ili ste vi zbog činjenice  da ste gostujuća momčad  koja je, prije svega, došla  braniti svoj gol?
– Ovih smo dana improvizirali na blatnjavom travnjaku na Višnjiku simulirajući uvjete koji su vrlo  slični onima koji nas čekaju  u Zaprešiću. Mislim da nam  je to pomoglo i da smo se  naviknuli na takve uvjete.  Teško je reći koja će momčad  biti u prednosti. Mislim, nijedna. Inter je domaćin, a s  druge strane zna se reći da je  momčad koja gostuje u prednosti kod ovakvih uvjeta.  Inter voli igrati, a na ovom  travnjaku to neće moći. S  druge strane i mi volimo  igrati od noge do noge. Uvježbavali smo igru bez puno  nabijanja i mislimo je prezentirati u Zaprešiću.
Bod kao kuća
Vrlo važno bit će izbjeći  primanje gola u prvim minutama ili u završnici utakmice, što je Zadru stara  boljka.
– Slažem se, znali smo  primati golove u prvim minutama utakmice što je  znao biti veliki uteg za nas.  Teško se vraćati u utakmicu  iz rezultatskog zaostatka. I  u završnicama smo, također  primali glupe golove. Tijekom priprema smo puno  pričali o tome i vjerujem  kako je došao kraj tim neopreznostima. Koncentracija će protiv Intera biti na  najvišem stupnju. Kada u  prvim minutama ne primite  gol splasne pritisak domaćina i igra postaje ravnopravna, što je nama cilj.
Još uvijek u ušima odzvanja onaj debakl protiv  Intera na Stanovima u jesenskom dijelu prvenstva.
– Istina, Inter nas je u toj  utakmici doslovno pregazio.  Nismo to zaboravili, još uvijek smo ljuti zbog tog poraza i to nam daje dodatni  motiv u ovoj utakmici.
Od kuda vlada najveća  opasnost iz redova Intera?
– Generalno, oni su vrlo  kvalitetna momčad. U napadu imaju ‘brzance’ tipa  kapetana Šarića, Budimira,  Oršića i ostalih. Ne želimo  se previše baviti njima, mi se  moramo koncentrirati na  našu igru.
Bi li bod u Zaprešiću bio  razlog za zadovoljstvo?
– Najvažnije je ostvariti  pozitivan rezultat, tj. ne  doživjeti poraz. Inter nam je  konkurent u borbi za ostanak i važno je da nam ne  pobjegnu na veću razliku od  dva boda koliko sada iznosi.  Naravno, da bi bilo lijepo  preskočiti ih na ljestvici i  smatram da to nije nemoguća misija. U svakom  slučaju idemo igrati hrabro,  s punim samopouzdanjem i  vidjet ćemo što će iz toga  ispasti – kazao je optimistični Jure Jerbić.