Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Policija moli pomoć u potrazi za Slavenom Čubelom iz Ražanca

Autor: Suzana Bandić

14.02.2013. 23:00
Policija moli pomoć u potrazi za Slavenom Čubelom iz Ražanca

Foto: 057info



Zadarska policija još uvijek traga za Slavenom Čubelom, 31-godišnjakom iz Ražanca i moli građane ukoliko imaju neku korisnu informaciju da ju dojave u najbližu policijsku postaju ili pozivom na broj 192. Moli se i pomoć za identifikaciju utopljenice čije je tijelo pronađeno prije dva tjedna uz zadarsku rivu


Zadarska policija još uvijek traga za Slavenom Čubelom, 31-godišnjim mladićem iz Ražanca kojemu se izgubio svaki trag još prije devet dana.
Mladić je visok 180 centimetara, ima crnu kosu, smeđe oči, ovalno lice, srednje je tjelesne građe. Na trbuhu ima tetovažu “Blut Rauch”. Slaven je još 5. veljače iz obiteljske kuće u Ražancu otišao u Zadar kako bi se prijavio na Hrvatski zavod za zapošljavanje. Iako policija nije pronašla nikakve tragove koji bi upućivali na to da bi kakvo kazneno djelo moglo biti uzrokom nestanka ovog nezaposlenog 31-godišnjaka, policija je obavila brojne radnje kao što su razgovori s članovima njegove obitelji, vozačem autobusa kojim je mladić trebao otputovati u Zadar, a obišli su i sva mjesta za koja su imali razloga sumnjati da bi on tamo mogao biti. No sve je i dalje bez uspjeha, a kako smo saznali, mladić taj dan nije stigao do HZZZ-a.
Podaci o nestalom Slavenu Čubeli uneseni su u policijskom sustavu tako da je to vidljivo bilo kojem policajcu na području RH, a objavljeni su i u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba Ministarstva unutarnjih poslova. Sve informacije o mladiću mogu se prijaviti u najbližoj policijskoj postaji ili pozivom na broj 192 jednako kao i informacije koje bi otkrile identitet utopljenice čije je tijelo uz zadarsku rivu pronađeno prije dva tjedna.
– Napravljen je očevid, a potom i obdukcija. Izuzeti su svi tragovi koji mogu pomoći u otkrivanju identiteta osobe, otisci prstiju te biološki materijal za utvrđivanje DNK-a. Podaci su vidljivi u policijskom sustavu, obaviještena je krim-policija – pojasnio je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske dodajući kako je informacija dospjela i do Interpola nakon čega su s policijama susjednih i ostalih europskih zemalja razmijenjeni podaci, a sve s ciljem da se što prije utvrdi identitet žene čije je tijelo smješteno u hladnjači na zadarskom Gradskom groblju.
Tijelo žene uočeno je, podsjetimo, u večernjim satima u moru uz Obalu kralja Petra Krešimira IV. Policija procjenjuje kako je stradala žena starosti 40 – 45 godina, visoka je oko 165 cm, srednje tjelesne građe, sivoplavih očiju, te ravne svijetlo kestenjaste kose dužine do ramena.
Pronađena je u tenisicama sivo-žute boje sa znakom NIKE, oko vrata je imala šal bež boje, te crnu jaknu na kopčanje. Ispod jakne je imala pleteni džemper smeđe-crvene boje na kopčanje.
Fotografija mrtvog tijela žene koju je policijski fotograf snimio na obdukcijskom ležaju može se pogledati na web-stranici PU zadarske http://www.mup.hr/UserDocsImages/topvijesti/2013/sijecanj/nnles_zadar.jpg
UPOZORENJE – FOTOGRAFIJA JE UZNEMIRUJUĆEG SADRŽAJA!