Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Sitnice koje ljubav znače

14.02.2014. 23:00
Sitnice koje ljubav znače


Lončanice, muffini, sprtice, straničnjaci i ljubavne poruke za one koji odluče nešto kupiti – sve to pripremili su učenici Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škola Stanka Ožanića Zadar i izložili jučer na svome štandu u povodu Dana zaljubljenih. Cijene su bile i više nego simbolične, muffini za dvije kune, ručno izrađeni magneti za tri kune…
– Zadrani su jako zainteresirani za ljubav, no ove sitne poklončiće su do sada više promatrali i promišljali o njima. Ipak, nadamo se da će biti zainteresiranih, uz smiješak je u prvom dijelu jutra kazala prof. Željkica Aralica.
Ipak, znakovi pažnje zaintrigirali su naposlijetku Zadrane, doznali smo od učenica škole, a najzanimljivije su im bile kalahoe, biljke trajnice koju učenici sa svojim profesorima uzgajaju u školskom stakleniku, a koje su se jučer mogle prigodno ukrašene kupiti za pet kuna.
– Zastaju više ‘gospoda u godinama’, rekli bismo. Mladi malo manje. Cijene su doista simbolične, željeli smo razveseliti ljude, da to bude svima dostupno i da na današnji dan svatko može darovati svoje najmilije, pojasnila je Aralica.
Radovi predstavljeni jučer nastali su u sklopu školske zadruge “Vridne ruke”, inače jedine srednjoškolske zadruge u Zadarskoj županiji. Osim uzgojenih biljaka, učenici su u sklopu svoje male pekare u školi pripremili muffine, a popularne ‘bookmakere’ izradili su tehnikom prešanog cvijeća unutar školskog kurikuluma slobodnih aktivnosti “Latica”. Bilo je tu i radova koji njeguju tradicijske vrijednosti i baštinu, ali i pomno pripremljenih ljubavnih poruka koje je dobio svatko tko je neki od radova učenika i kupio.