Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Zaplesao i par koji se upoznao i zaljubio u Domu!

14.02.2017. 23:00
Zaplesao i par koji se upoznao i zaljubio u Domu!


Proslavu Valentinova organizirao je i Dom za starije i nemoćne osobe Zadar. Stotinjak korisnika, zajedno s djelatnicima i korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe „Sveti Ivan Pavao II” iz Biljana donjih zabavljalo se uz grupu Zaratino, koja već petu godinu za redom volontira na ovoj proslavi.
Veseli, raspoloženi, umirovljenici su, oni pokretni, uživali uz birane skladbe, uglavnom dalmatinskog predznaka, ne ustručavajući se zaplesati odmah nakon prvih taktova, bilo u paru, u grupi ili samostalno, praćeni budnim očima te večeri prisutnih djelatnika doma. Oni koji nisu mogli plesati mahali su rukama, njišući se u ritmu glazbe, ne dozvoljavajući si predah. Bila je to još jedna proslava Dana zaljubljenih za pamćenje, na trenutke dirljiva, no prije svega euforična zabava generacije, koja je stasala na plesnom podiju plešući dvokorak, valcer i brojne druge danas već zaboravljene plesove među mlađom generacijom. Iskustvo se itekako moglo vidjeti, pa čak i onda kada su im umjesto partnera “društvo” pravila pomagala za lakše hodanje. Okupljeni su i pjevali s bendom, a nije nedostajalo ni slasnih zalogaja, s obzirom da je večer zaokružena i nizom kolača, posebno za tu priliku napravljenih u domskoj kuhinji.
Dobro raspoloženi bili su i Nada Knez i Slavko Šuša, novopečeni domski par, sedamdesetdevetogodišnja Zadranka i osamdesettrogodišnji Vranjanin, koji su se prije tri mjeseca zaljubili upravo tu u domu, opravdaši onu poznatu “nikad nije kasno da se ljubi slasno”.
Nada je u dom došla prije četiri mjeseca, a Slavko prije 17 mjeseci, ni ne sluteći da će im se sreća osmjehnuti i u zlatnoj dobi.
– Nismo u prvi trenutak mogli vjerovati da nam se dogodila ljubav, kroz smijeh priznaje gospođa Nada.
– Ja sam prvi prišao njoj, naglašava Slavko.
Dodaje da je vidio da ga gleda te se nije puno dvoumio, pozvao ju je u šetnju, ni ne sluteći da će ta šetnja biti sudbonosna.
Par je od tada u svakodnevnim šetnjama, a kroz neko vrijeme će se, kako ističu, preseliti i u zajedničku sobu.
Smiju se kako su ih u početku ostali korisnici doma ogovarali, no kada su s vremenom vidjeli da je njihova ljubav prava, prihvatili su ih.
– Je, smije se gospođa Nada, bilo je ogovaranja u početku, no sada više ne.
Par su prihvatili i članovi njihovih obitelji, sretni, kako par naglašava, što su pronašli jedno drugo.
– I Slavko i ja smo bili u brakovima, znamo itekako dobro kako funkcionira veza, pa možemo usporediti ljubav nekad i sada i mogu vam reći da je ljubav u zrelim godinama s puno više razumijevanja, rezimira gospođa Nada.
Osvrću se i na Valentinovo i zaključuju da je riječ o izmišljenom prazniku, no i dobroj prilici za isplesati se, što oboje jako vole.