Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Peša: Sami smo krivi, ali još je daleko od gotovog

14.03.2011. 23:00
Peša: Sami smo krivi, ali još je daleko od gotovog


Pobjedom u Ivancu rukometaši Zadra prvi su put ove sezone mogli iskoračiti iz društva tri posljednje plasirana kluba Prve HRL. Nakon prvog poluvremena činilo se da će “plavi” nastaviti uspješan niz, da će i četvrtu uzastopnu utakmicu zaključiti s “bodovima koji život znače”, te već u 18. kolu znatno olakšati put do ostanka. No Zadrani su u nastavku ponudili dijametralno suprotno izdanje; brojne tehničke greške i nedovoljan angažman u obrani koštali prolongiranja utrke koja će, po svemu sudeći, trajati sve do posljednjeg kola. Na propušteno u prošlotjednom srazu s Ivančicom, odnosno na šanse Zadra uoči osam preostalih kola, osvrnuo se Josip Peša, nakon ozljede Šime Humbolta novi desni vanjski sastava iz Mocira.  
Što se točno dogodilo u Ivancu? U 35. minuti imali ste više nego izglednih 19:14.
– Jednostavno smo stali. Naši jedini raspoloženi igrači bili su Jerak i Mijolović, a to je bilo premalo u situaciji kada smo počeli igrati loše na obje strane terena. Odjednom je zavladala bezidejnost, te se kasnije bilo teško vratiti u utakmicu. U drugom smo poluvremenu imali i problema s velikim brojem isključenih igrača, međutim, smatram da razloge trebamo prvenstveno potražiti u našem opuštanju. Sami smo krivi i žalimo zbog poraza, no Prvenstvo je još daleko od gotovog.
Sada nemate previše vremena za žaljenje i osvrtanje unatrag. Ovog vikenda očekuje vas novi težak ispit; u Mocire dolazi prvoplasirani Brod, što će breme imperativa učiniti još težim.
– Unatoč propuštenoj prilici, momčad nije psihički pala. Dobro treniramo, podigli smo formu, iz pet utakmica u proljetnom dijelu Prvenstva uzeli smo pet bodova, tako da se s pravom nadamo novom uspjehu. Brod je svojim rezultatima dokazao kvalitetu, no nitko nije favorit kada dolazi u Mocire.
Do kraja Prvenstva ostalo je još osam kola. U kojim susretima Zadar “mora”, a u kojim će se potajno nadati bodovima?
– Moramo pobijediti u svim preostalim domaćim utakmicama, a znatno bi nam olakšali i bodovi s jednog ili dva gostovanja.
Do kraja će biti jako teško: moramo odraditi i gostovanja kod Mladog rudara i Labina, dva izravna konkurenta, ali vjerujem da možemo ostvariti zacrtani cilj.


 PEŠA ZA SVE


Fraza “Katica za sve” u Mocirama bi uskoro mogla biti preimenovana u “Peša za sve”. Naime, igrač koji je po vokaciji srednji vanjski, u proteklih se nekoliko sezona “prošetao” po više različitih pozicija, kako u obrani, tako i u napadu. Ozljedom Šime Humbolta prošlogodišnji kružni napadač našao se u ulozi desnog vanjskog.
– Snalazim se. Dajem koliko mogu, bez obzira na poziciju na kojoj igram. Malo je nezgodno dešnjaku igrati desnog vanjskog, ali ne žalim se. Najvažnije je da osiguram brz protok lopte, a ako se ukaže prilika i da zabijem – kazao je svestrani rukometaš.