Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Natjecatelji iz sedam srednjih škola

14.03.2012. 23:00
Natjecatelji iz sedam srednjih škola


Biologija je posebno zanimljivo područje, posebno u današnje vrijeme GMO-a, genetskog inženjeringa i sličnih eksperimenata. Molim da vaši eksperimenti uvijek budu humani i odgovorni, a nikako destruktivni, rekao je Šimičević


U Gimnaziji Vladimira Nazora jučer je održano Županijsko natjecanje i smotra mladih biologa srednjih škola Zadarske županije na kojem je sudjelovalo 40 učenika iz sedam srednjih škola županije i jedan samostalni istraživački rad iz Prirodoslovno-grafičke škole u Zadru.
Natjecatelje su na otvorenju pozdravili ravnatelj Rade Šimičević i Sanja Fabac, profesorica biologije i predsjednica Prosudbenog povjerenstva Županijskog natjecanja i smotre mladih biologa srednjih škola.
Šimičević je istaknuo da mu je drago što je velik broj natjecatelja na natjecanju srednjih škola iz biologije koje se tradicionalno održava u Gimnaziji Vladimira Nazora.
– Biologija je posebno zanimljivo područje, posebno u današnje vrijeme GMO-a, genetskog inženjeringa i sličnih eksperimenata. Molim da vaši eksperimenti uvijek budu humani i odgovorni, a nikako destruktivni, rekao je Šimičević te poželio uspjeh natjecateljima i nadu da će neki od njih u svibnju na Državnom natjecanju predstavljati Zadarsku županiji.
Otvorenje je upotpunio školski zbor pod ravnanjem profesorice Ive Mustać.