Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Protiv Rijeke ćemo proigrati

14.03.2012. 23:00
Protiv Rijeke ćemo proigrati


Ipak nakon ove pobjede možemo malo rasterećeniji otputovati na Kantridu i pokušati našu igru dignuti na viši nivo – kazao je Jerbić


Utakmica s Interom već je na Stanovima pospremljena u arhivu. Zadrani dobro znaju da u tom dvoboju nisu briljirali, ali su ipak u posljednjih pet minuta utakmice uspjeli golovima Tokića i Begonje doći do vrlo vrijednih bodova. Misli se okreću Kantridi gdje će Zadar u nedjelju poslijepodne tražiti šansu kako ostati neporažen. Rijeka je u prošlom kolu osvojila bod na Šubićevcu gdje su protiv Šibenika odigrali 2:2.
– Nije bilo dobro protiv Intera, svjesni smo svi te činjenice – kazivao je jučer ujutro Jure Jerbić.
– Mučili smo se kao i protiv Šibenika. Jednostavno ne možemo povezati naše redove, a u igri se osjeća manjak samopouzdanja. Srećom, ovoga puta smo uspjeli u završnici utakmice s dva gola doći do pobjede i ta tri vrlo važna boda. Međutim, svjesni smo da nas neće uvijek sreća poslužiti, već moramo igrom zaslužiti bodove.
Što se dogodilo jesenskom Zadru, gdje je nestao?
– Teško je odgovoriti na to pitanje. Činjenica je da smo jako loše ušli u ovo proljeće, najprije visokim porazom u gostima kod Lokomotive, a nakon toga i katastrofalnom igrom protiv Šibenika. Sve to rezultiralo je manjkom samopouzdanja što se itekako moglo vidjeti protiv Intera. Sada kada su ipak tri boda legla na naš konto, vjerujem da se i samopouzdanje diglo što bi nam u utakmici s Rijekom moglo donijeti pomake nabolje u igri. Još želim dodati da za razliku od jesenskog dijela nema Santinija koji nas je vukao svojim golovima, a nema tu još nekoliko iskusnih igrača poput Peze ili ozlijeđenog Bilena. Oni bi svojim iskustvom sigurno pomogli.
Kakav Zadar možemo očekivati protiv Rijeke?
– Nadam se drugačiji nego što je to bilo u prethodne tri utakmice. Ipak nakon ove pobjede možemo malo rasterećeniji otputovati na Kantridu i pokušati našu igru dignuti na viši nivo. Neću kazati da nemamo što za izgubiti u toj utakmici, ali je pritisak ipak manji nego što je to bio slučaj u prethodne dvije utakmice. Moramo proigrati, a sigurno to nismo zaboravili u ova tri mjeseca zimske stanke. Dat ćemo sve od sebe na Kantridi pa kako bude – kazao je na kraju razgovora Jerbić.


Igram poziciju koju trener odredi




Protiv Lokomotive i Šibenika Jure Jerbić je igrao na poziciji libera, da bi ga protiv Šibenika trener Dalibor Zebić “vratio” na poziciju zadnjeg veznog.
– Očekivao sam da ću i protiv Intera zaigrati na poziciji libera, ali trener se odlučio da me prebaci u veznu liniju. Nije mi strana ni jedna ni druga pozicija. Kada bih već birao onda bih izabrao mjesto zadnjeg veznog čisto zato jer sam to duže igrao. Što trener Zebić odluči to ću igrati.