Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Šestan nije uspio angažirati branitelja!

14.03.2012. 23:00
Šestan nije uspio angažirati branitelja!


Šestana je zbog fotomontaže tužio poduzetnik Zdenko Zrilić pa je sudac upitao kakve su šanse za pomirbom, na što mu je odvjetnik Kotlar odgovorio kako šansa postoji ukoliko se Vlado Šestan ispriča Zriliću osobno i javno putem medija “uz napomenu kako se radi o neistinama”


Zbog nedolaska Vlade Šestana jučer je na Općinskom sudu u Zadru odgođena rasprava u slučaju klevete.
Naime, kao što je javnosti poznato, zadarski poduzetnik Zdenko Zrilić tužio je Šestana koji je svojevremeno javno istupio i priznao kako je on autor poznate fotomontaže slike “posljednje večere” u kojoj je Zdenko Zrilić prikazan kao središnja figura – Isus, a u ulozi 12 apostola našlo se još niz poznatih imena iz zadarskog javnog, političkog i gospodarskog života.
I dok je Zdenko Zrilić došao na sud i sjeo pred suca Domagoja Kurobasu u pratnji svojih odvjetnika Franka Kotlara i Igora Stanića, Vlado Šestan sudu je dostavio pisani podnesak u kojem se opravdao činjenicom da nije mogao pronaći odvjetnika koji bi ga branio pred sudom te da mu se da još neko vrijeme kako bi nekog angažirao.
Sudac Kurobasa upitao je Zrilića, odnosno njegove odvjetnike kakve su šanse za pomirbom, na što je odvjetnik Franko Kotlar odgovorio kako šansa postoji ukoliko se Vlado Šestan ispriča Zdenku Zriliću osobno i javno putem medija “uz napomenu kako se radi o neistinama”.
No, s obzirom da se Šestan nije pojavio, o pomirbi nije moglo biti riječi pa je sljedeće ročište zakazano za kraj ovoga mjeseca.
Tako će zadarska “posljednja večera” dobiti svoj sudski nastavak i epilog, kao što je Zrilić i najavio nakon što je Šestan javno istupio i otkrio identitet.
Fotomontaža je, podsjećamo, prošle zime osvanula na stranicama jednog lokalnog portala i o njoj se danima pričalo na zadarskoj Kalelargi.
Osim Zdenka Zrilića koji je svoju najavu tužbe doista i ostvario, tada su tužbe za klevetu te povredu ugleda i časti najavili još neki od “likova” na Šestanovoj fotomontaži.


Šestan: Onaj dolje nije Božji sud, ja ga ne priznajem!




Šestan se jučer, u vrijeme kada je zakazana sudska rasprava, pojavio na komemoraciji Nenadu Mataku Mehi na Plovaniji.
– Poslao sam sudu žurni zahtjev za odgodom suđenja i to je pravni dio. Onaj pravi i moralni je taj što sam prije 19 godina točno u 9.15 sati saznao da je poginuo ratnik, dječak, nadgeneral Nenad Matak Meho. Nema tog suda, osim Božjega, na kojem bih se ja pojavio zbog toga. Onaj dolje nije Božji sud, ja ga ne priznajem kao takvog, rekao nam je Vlado Šestan.
S.K.