Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

U Europu se ide preko Zaprešića

14.03.2012. 23:00
U Europu se ide preko Zaprešića


Ovo je za nas definitivno jedna od najvažnijih utakmica sezone – istaknuo je trener Zadra Šime Mijolović


U 19. kolu Prve kuglačke lige Zadar će u subotu dočekati Zaprešić. Radi se o vjerojatno najvažnijem dvoboju drugog dijela sezone za Zadrane, koji bi u konačnici mogao odlučiti putnika.
– Ovo je za nas definitivno najvažnija utakmica prvenstva. Radi se o derbiju kola, a nama su ova dva boda itekako važna – rekao je trener Zadra Šime Mijolović. Njegova momčad se trenutačno nalazi na četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice. Bod više na trećem mjestu ima baš Zaprešić. Treće mjesto vodi u Europu. Četvrto ne. Dakle…
– Bližimo se vrhuncu sezone i u ovom trenutku nam je cilj dokopati se nastupa u europskim natjecanjima. Pobjedom nad Zaprešićem prestigli bismo direktnog konkurenta i imali šansu do kraja sezone zadržati to treće mjesto koje bi nam u konačnici moglo osigurati nastup u NBC pokalu.
No, Zadar u ovoj sezoni ne igra dobro, forma je nekonstantna, a problemi s ozljedom itekako ostavljaju svoj danak.
– U dvoboju s Velebitom smo nastupili kompletni i to je dobro. Dugo nismo igrali kompletirani. Sigurno da nam je to vrlo važno pred ovako važnu utakmicu. Iako imamo i dalje nekih sitnih problema s ozljedicama, siguran sam da ćemo spremni dočekati dvoboj sa Zaprešićem i u konačnici stići do dva za nas vrlo važna boda.
Subotnji protivnik definitivno nije bezazlena momčad?
– Već prije sezone najvaljivali smo da je Zaprešić vrlo jak sastav i da ima kvalitetu biti među prve četiri momčadi. To se sad i dokazuje. Imaju širinu, kvalitetu, stabilni su i nemaju problema s ozljedama. Bit će ovo pravi derbi.
Napad na Europu Zadar će nastaviti i dan kasnije kada će u odgođenom dvoboju dočekati Zanatliju. To bi ipak trebala biti kudikamo lakša utakmica, iako nikada nije jednostavno igrati dvije utakmice u tako kratkom vremenskom razdoblju.
– Sa Zanatlijom igramo u nedjelju u 10 sati i u toj utakmici sigurno da moramo ići na pobjedu. Prije svega moramo slaviti protiv Zaprešića, a onda do kraja prvenstva više ne smijemo kiksati, jer bi nas svaki kiks mogao izbaciti iz Europe. Imali bismo još i šansu na završnici hrvatskog Kupa koji će se odigrati u lipnju, ali to je definitivno rizik. Moramo se pobrinuti da ostvarimo cilj i prije toga – zaključio je Mijolović.


Loši Zadrani




Boris Benedik i dalje je najbolji igrač Zadra u ovoj sezoni. U poretku izbora za najboljeg igrača zauzima šesto mjesto, a u prosjeku ruši 610,68 drva. Među prvih deset još je jedino Mario Baljak (605,17). Na 11. mjestu je Luka Ukalović, a na 12. Stanko Čota. Vrlo loše 22. mjesto zauzima Kostadin Manev, dok Hrvoje Marinović nije niti među prvih 50. Prva četiri mjesta zauzimaju igrači Konikom Osijeka.