Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Znanje u biologiji odmjerila 62 osnovca

14.03.2012. 23:00
Znanje u biologiji  odmjerila 62 osnovca


Na Županijskom natjecanju mladih biologa osnovnih škola Zadarske županije, koje je održano jučer u Osnovnoj školi Šime Budinića, sudjelovala su 62 učenika iz 16 osnovnih škola iz županije i to 30 učenika sedmih i 32 učenika osmih razreda. To su učenici koji su na ispitima na školskim natjecanjima imali uspješnost najmanje 80 posto. Na školskim natjecanjima ih je sudjelovalo ukupno 228 iz 23 škole.
Uz natjecanje jučer se održavala i smotra samostalnih istraživačkih radova na kojoj su bila dva rada, jedan iz OŠ Petra Preradovića i jedan iz OŠ Zadarski otoci.
Natjecanje je svečano otvorio Duško Kraljev uime Zadarske županije i Zajednice tehničke kulture Zadarske županije, a s nekoliko prigodnih riječi prisutnima se obratio i ravnatelj.
– Niz godina je naša škola domaćin natjecanju iz biologije, što je zapravo logičan slijed jer smo prepoznatljivi upravo po angažmanu naših učenika i profesora u biologiji i ekologiji. Uključeni smo u međunarodne ekološke projekte SEMEP, Globe, Eko-škola i Mirno more, a ove godine u travnju smo i domaćini svehrvatskog ekokviza Lijepa naša, kazao je ravnatelj Ivan Čular.
Profesorica biologije u OŠ Šime Budinića Anita Mustać je ujedno i predsjednica Prosudbenog povjerenstva županijskog natjecanja i smotre mladih biologa Zadarske županije.
Na otvorenju su nastupali školski zbor, solist Marko Ostojić, recitatorica Sunčica Magašić, plesačica Petra Ivoš, a drugaši su izveli igrokaz “Nasmijano lice učiteljice”.