Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Jaka bura prevrnula češkog kamiondžiju kod Paškog mosta

Autor: Suzana Bandić

14.03.2013. 23:00
Jaka bura prevrnula češkog kamiondžiju kod Paškog mosta

Foto: PIXSELL



Neki neodgovorni vozači pomaknuli su rampu koja je zatvarala Paški most pa je češki kamiondžija pomislio da može prijeći preko sa svojim šleperom. Most je prošao, ali je svega 70 metara dalje bočni udar bure “okrenuo” kamion na desni bok
Uslijed jakih udara bure jučer se nedaleko od Paškog mosta prevrnuo kamion čeških nacionalnih oznaka za čijim upravljačem je bio 54-godišnji vozač. Na mjestu nesreće koja se dogodila oko 12.50 sati policija je obavila očevid i utvrdila da se Čeh oglušio na istaknuti prometni znak koji je vozače na toj dionici državne ceste upozoravao na opasnost zbog nevremena.
Paški je most, naime, zbog olujnih udara bure u četvrtak od šest sati ujutro bio zatvoren za kamione, tegljače, autobuse na kat i motocikle, a od 11.40 sati zabrana je pooštrena, a most zatvoren za sav promet. Po informacijama iz PU zadarske, češki vozač koji se tegljačem marke mercedes vozio s Paga na kopno, u pravcu Zadra, usprkos istaknutom znaku krenuo je preko mosta, a 70 metara dalje jak bočni udar bure prevrnuo ga je na desni bok. O silini vjetra govori i podatak da je kamion nakon prevrtanja proklizao s asfalta na šljunčanu podlogu uz prometnicu i tu se zaustavio.