Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Okrivljeni i njegov odvjetnik nisu mogli doći na sud zbog zatvorenog mosta

Autor: Minja Gugić

14.03.2013. 23:00
Okrivljeni i njegov odvjetnik nisu mogli doći na sud zbog zatvorenog mosta

Foto: Vedran SITNICA



Optuženi Novaljac javio se sucu i rekao kako ne može doći na raspravu jer je zbog bure zatvoren Paški most, a zbog lošeg vremena nije došao ni njegov odvjetnik iz Zagreba. No sudski vještak prometne struke, također iz Zagreba na raspravu je – došao


Danijel Ropuš je tek nekoliko trenutaka prije početka zakazane rasprave jučer u 13 sati nazvao suca Općinskoga suda u Zadru Željka Đerđa kako bi ga obavijestio da ni uz najbolju volju ne može doći na sud jer je zbog jake bure zatvoren Paški most, a svoj je nedolazak zbog istog razloga opravdao i njegov odvjetnik koji je trebao doputovati iz Zagreba.
No na sud je, ipak jučer iz Zagreba uspio doputovati vještak prometne struke Zvonko Ivašić koji nije mogao sakriti svoje, blago rečeno, nezadovoljstvo odgađanjem rasprave.
 S obzirom na to da je, kako je pojasnio sudac Đerđ, tužiteljstvo za optuženog Ropuša zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, zatražilo bezuvjetnu kaznu zatvora u trajanju od osam mjeseci, raspravu se moralo odgoditi.
Suđenje se nastavlja u svibnju ispitivanjem vještaka prometne struke i sudsko medicinskog vještaka.