Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Zadranima pet pojedinačnih i jedna ekipna titula

Autor: Viktor Bogut

14.03.2013. 23:00
Zadranima pet pojedinačnih i jedna ekipna titula

Foto: PIXSELL



Pet pojedinačnih medalja i ekipni naslov streličarki rezime je ovog natjecanja za članove SK Zadar


U Varaždinu je održano dvoransko streličarsko Prvenstvo Hrvatske u disciplini FITA 2x18m + OR na kojem je nastupilo i devet članova SK Zadar. Pet pojedinačnih medalja i ekipni naslov streličarki rezime je ovog natjecanja za članove Zadra. Klub je ovim medaljama dosegao broj od 54 pojedinačna odličja (25 zlatnih, 13 srebrnih i 16 brončanih) te dva ekipna naslova u nepune tri godine.
U svojoj prvoj natjecateljskoj sezoni Petra Polić je sa rezultatom od 417 krugova osvojila titulu prvakinje Hrvatske među veterankama tradicionalnim lukom, dok je u seniorskoj konkurenciji Irena Stein Medvidović uzela srebrno odličje ispucavši 386 krugova. Seniori tradicionalnim lukom također su bili odlični. Tako je Darko Polić odličnim gađanjem potvrdio svoju iznimnu kvalitetu i u kolekciju dodao i naslov prvaka Hrvatske. U kvalifikacijskom dijelu natjecanju zauzeo je prvu poziciju sa 511 krugova. U prvom krugu eliminacija bio je slobodan, a u četvrtfinalu je izbacio Gorana Cmrečak (Katarina Zrinska – Čakovec) rezultatom 6:4. U polufinalu pobjeđuje Marinka Vašarevića rezultatom 6:2, da bi konačno u finalnom dvoboju bio bolji od Mile Aračića (SK Rinje) rezultatom 6:0.
Marinko Vašarević također je odličnim gađanjem cijelog dana bio uz bok Poliću, no nažalost ždrijeb nakon kvalifikacija dovodi ova dva naša predstvanika u međusobni dvoboj već u polufinalu, pa su zlato i bronca maksimalni mogući postignuti rezultati. Vašarević se u kvalifikacijama plasirao na 3. Mjesto sa 497 krugova, u osmini finala pobijedio je Željka Horvat Korent (PSK 1955, Zagreb) 6:0. Zatim je eliminirao Miru Srneca (SK Sunja) rezultatom 6:2, a u borbi za broncu pobijedio je Zdenka Lipka (SK Glina) u napetom dvoboju koji je odlučen tek u shoot off-u jednom strijelom nakon rezultata 5:5.
Seniorke zakrivljenim lukom i dalje su bez konkurencije u ekipnom dijelu natjecanja, te donose klubu još jedan ekipni naslov prvakinja sa 1415 krugova. U pojedinačnoj konkurenciji Ivana Sumić nastavlja uspješan niz. Rezultatom od 528 krugova plasirala se na drugo mjesto u kvalifikacijama, što je ujedno i njen osobni i klupski rekord, iza Viktorije Sukser (PSK 1955, Zagreb) koja je postigla 551 krug. Pravu vrijednost ovih rezultata možemo predočiti činjenicom da je trećeplasirana u kvalifikacijama Ana Žitnik ispucala 477 krugova, punih 51 krug ispod rezultata Sumić. Silvija Domitrović kvalifikacije završava na 4. mjestu sa 456 krugova, a Sabrina Muller, unatoč bolnoj ozljedi desnog ramena, na 7. mjestu sa 431.
Četvrtfinale opet donosi klupski dvoboj između Sumić i Muller, koji dobiva Ivana Sumić rezultatom 6:2. Silvija Domitrović nažalost gubi od Ane Zorman (SK Cekin, Varaždin) rezultatom 2:6. U polufinalu je Ana Žitnik (PSK 1955, Zagreb) ipak bolja od Ivane Sumić sa 6:2, dok u borbi za broncu Ivana pobjeđuje Anu Zorman rezultatom 6:0.