Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Milin: Čeka nas teška skupina

14.03.2017. 23:00
Milin: Čeka nas teška skupina


Bio bi zaista lijep uspjeh kada bismo dvije godine zaredom išli na završnicu Eura U-19 – kaže izbornik Ferdo Milin
Hrvatska reprezentacija do 19 godina okupit će se 19. ožujka, te otputovati na turnir Elitnog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Kvalifikacijski turnir igrat će se u Portugalu od 23. do 28. ožujka, a uz reprezentaciju domaćina Portugala, te Hrvatsku, sudjeluju još Poljska i Turska.
Mladi Hrvati igrat će 23. ožujka u 16 sati s Portugalcima u Pacosu de Ferreiri, zatim 25. ožujka u 14 s Poljacima u mjestu Vila do Conde, te naposlijetku 28. ožujka u 17 sati s Turcima u Felgueirasu.
– Čeka nas teška skupina, predvođena Portugalom. Domaćini i inače imaju prednost na ovakvim turnirima, a Portugal k tome tradicionalno ima odlične rezultate s mlađim kategorijama. Mi ćemo pokušati napraviti sve u svojoj moći da prođemo na Europsko prvenstvo, a bio bi zaista lijep uspjeh kada bismo dvije godine zaredom išli na završnicu Eura U-19. Neovisno o ishodu, siguran sam da u ovom godištu ’98., kao i u ’97., ima nekoliko igrača koji će se razviti u A-reprezentativce, što je naš najvažniji cilj u mlađim selekcijama – sažeo je izbornik Hrvatske U-19, zadarski stručnjak Ferdo Milin.
O izboru igrača:
– Pri izboru za ovaj turnir dali smo veliko značenje polivalentnosti igrača jer u pet dana imamo tri utakmice sa samo 16 igrača i dva vratara, pa je važno imati igrače koji su upotrebljivi na više pozicija – dodao je.
Hrvatska na put kreće 21. ožujka, a na popisu pozvanih igrača nalaze se Adrian Šemper (Lokomotiva), Maksim Oluić (Lokomotiva), Borna Sosa (Dinamo), Neven Đurasek (Dinamo), Branimir Kalaica (Benfica), Vinko Soldo (Dinamo), Josip Brekalo (Stuttgart), Lovro Majer (Lokomotiva), Karlo Igor Majić (Fortuna Düsseldorf), Nikola Moro (Dinamo), Davor Lovren (Dinamo), Ivan Nevistić (Rijeka), Marko Gjira (Dinamo), Jozo Stanić (Augsburg), Marin Šverko (Mainz), Luka Ivanušec (Lokomotiva), Dario Špikić (Dinamo) i Sandro Kulenović (Legia Varšava).
Stručni stožer uz izbornika Ferdu Milina čine glavni instruktor Ivan Bedi, treneri Petar Krpan i Ivan Kepčija, trener vratara Vedran Runje, liječnik Nino Brajković, fizioterapeut Petar Dunatov, te ekonom Livijo Cvrk.
U selekciji je jedno od mjesta našao i Lovro Majer, igrač zagrebačke Lokomotive. Ovdašnja javnost o njemu i ne zna puno, a ovom prilikom valja istaknuti da je riječ o dečku čiji je otac Egon (nekad uspješni sportaš u više borilačkih vještina) iz Preka na otoku Ugljanu, gdje i boravi dobar dio godine na predjela Zmorca. Lovro je rođen i odrastao u Zagrebu i nogomet je počeo igrati u Lokomotivi. Veoma rano privukao je pozornost struke nedvojbenim talentom i velikom perspektivom, a svojedobno mu je u mlađim kategorijama Lokomotive trener bio i Marko Pinčić, zadarski stručnjak.