Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Može li Zadar ostvariti 6-0?

14.03.2017. 23:00
Može li Zadar ostvariti 6-0?


Zbog teških rezultatskih podbačaja u Sinju, u Zaboku, pa i u Šibeniku, u A 1 ligi Zadrani su danas, šest kola prije kraja ligaškoga dijela, na omjeru 13-7. Skromno i nepriželjkivano, za neke i neočekivano, ali posve logično kad se uzmu u obzir sve okolnosti (loše planiranje, loše vođenje, subjektivni propusti i neke objektivni problemi) u klubu i oko njega. U natjecateljsku sezonu Zadar je ušao nedovoljno pripremljen i kad je jednom kontinuitet iritirajuće slabih igara uhvatio maha, nabujala je voda nosila sve sa sobom. Čupajući se u ABA ligi Zadar se dodatno iscrpljivao i kad je u danom trenutku kap prelila čašu, otišao je i treći (jer je nakratko poslije Ante Matulovića momčad vodio Franko Sterle) trener, Neven Plantak. U kontekstu A 1 lige vrag je odavno bio odnio šalu i dogodilo se što gotovo nikad nije – Zadar gleda u leđa Šibeniku i Jollyju, klubovima čije su momčadi skrpane od igrača koji na realnom tržištu nemaju Bog zna kakvu prođu.
Kad je momčad preuzeo Aramis Naglić primarno je bilo spašavanje žive glave u ABA ligi. Na neki način jedino je ABA liga za klub činila značajan komad košarkaške scene. Kup Krešimira Ćosića bio je tek usputna postaja, a A 1 liga potisnuta je u sferu ne odveć bitnoga jer su neke okolnosti – ne bude li značajnih mijena – dovele do toga da će plasman u njoj u kontekstu osiguranja ABA lige 2017/18 biti irelevantan. HKS koji vodi A 1 ligu JOŠ nije priznao ABA ligu i po logici stvari i nema nikakvu ulogu u određivanju toga koji će klubovi nastupati u ligi što ju je osnovalo i 12 klubova, među kojima je i Zadar.
O tomu će svakako sljedećih mjeseci biti još govora. U natjecateljskom dijelu sezone Zadrane čeka još šest utakmica u A 1 ligi. Postavlja se pitanje, sad kad je s pleća skinuto breme plasmana u ABA ligi, može li Zadar ostvariti svih šest pobjeda u preostalih šest kola. Nije da je to neki imperativ, ali jest – izazov! Od šest preostalih utakmica, tri su doma, a tri vani. Najprije u Osijeku VROS, pa doma Cibona, onda u goste Gorici, pa doma Cedevita, te Škrljevo vani i na kraju Alkar u Višnjiku. Cibona i Cedevita dva su najjača suparnika, ali za Naglićevu družinu svih šest utakmica trebaju biti istovjetno motivirajuće. Ako ništa, barem za samodokazivanje.