Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Pred vijećnicima projekti vrijedni 51,8 milijuna kuna

14.03.2017. 23:00
Pred vijećnicima projekti vrijedni 51,8 milijuna kuna


Tražit će se i suglasnost za davanje na upravljanje, održavanje i korištenje prostora Kneževe palače Narodnom muzeju i Koncertnom uredu Zadar


Upravni odjel za EU fondove Grada Zadra dostavit će Gradskom vijeću u petak na suglasnost i potpis četiri prijedloga iz svog resora.
Jedan od njih je davanje na upravljanje, održavanje i korištenje prostora Kneževe palače Narodnom muzeju i Koncertnom uredu Zadar kako bi Grad kao vlasnik i te dvije institucije mogli sklopiti ugovor o ustupanju nekretnine za te poslove. Prema prijedlogu, Koncertnom uredu pripale bi Koncertna dvorana, multimedijalna dvorana na 1. katu i kreativna dvorana na 2. katu s pomoćnim prostorijama, dok bi sve ostalo pripalo Narodnom muzeju Zadar. Gradonačelnik Božidar Kalmeta iznio je podatke prema kojima je od otvorenja Kneževa palača zabilježila ukupno 15.000 posjetitelja, od čega je njih 13.000 obišlo muzejske prostore, a 2.000 nazočilo nekom od glazbenih događaja. Istaknuo je i kako već sada postoji veliki interes za najam prostora Kneževe palače koja će bez sumnje, uz Muzej antičkog stakla, rušiti rekorde po posjećenosti.
Drugi prijedlog odnosi se na Operativni program “Konkurentnost i kohezija”, odnosno ITU mehanizme putem kojih bi Grad Zadar na raspolaganje dobio 35 milijuna kuna. Erlić je najavio i svečano potpisivanje ugovora za raspolaganje tim sredstvima kod resorne ministrice.
Pred Gradskim vijećem u petak će se naći i prijedlog odluke o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja u projekt “Rekonstrukcija i opremanje Sportsko-rekreativnog centra Crno”. Ukupna vrijednost projekta je 9,3 milijuna kuna s PDV-om, a podrazumijeva građevinsko-obrtničke radove, uređenje okoliša, elektroinstalacijske i strojarske radove, uređenje prometnih površina, vodovodne mreže i odvodnje te opremanje sportsko-rekreativnog centra.
– Za potrebe nogometnog kluba i škole nogometa za djecu rekonstruirat će se postojeći objekt nogometnog kluba u kojem će se urediti prizemlje sa svlačionicom i popratnim prostorijama, nadograditi kat gdje će se urediti prostorije za suce, upravu i novinare, a u planu su i tribine te popratni objekti za potrebe kluba. U planu su i dva terena za futsal na otvorenom, dva boćališta, dječje igralište, a predviđene su i staze za šetnju, trčanje, prostor za druženje pa i kafe bar, stoji među ostalim u dokumentaciji koju će UO za EU fondove predočiti Gradskom vijeću.
Četvrti prijedlog iz Erlićeva resora je projekt izgradnje i opremanje multifunkcionalne javne građevine u Kožinu. Tamo Grad, kaže Erlić, posjeduje parcelu na kojoj je predviđena takva gradnja.
 – U toj građevini smjestit će se vatrogasni dom kako bi, a posebice za vrijeme ljetnih prometnih gužvi, u slučaju požara što prije stigli do Nina i okolnih mjesta. U sklopu objekta smjestit će se i razne udruge koje sada nemaju ili su u neadekvatnu prostoru te svi ostali sadržaji od javnog interesa mještana, najavio je Erlić dodajući kako ukupna procijenjena vrijednost ovog projekta iznosi 7,5 milijuna kuna.