17 °C
Online izdanje
Utorak, 27.lipnja 2017.
Vi ste ovdje:  Home » Zabava
RSS feed
Današnji broj
Zabava
Povratak
Višnjić : Pilotima Krila Oluje čestitao sam za nastupe kojima osvajaju publiku
Piše: Siniša Klarica

Poznati hrvatski glumac Goran Višnjić, koji ovih dana na zadarskom području snima film „General", posjetio je jučer 93. zrakoplovnu bazu Zemunik. Višnjić se najprije susreo s pilotima akrobatske grupe „Krila Oluje", koji su ga upoznali s elementima akrobatskog letenja, kao i programom s kojim nastupaju u zemlji i inozemstvu promovirajući Oružane snage i RH.

Višnjić, koji ovih dana na lokacijama u Zadarskoj županiji glumi generala Antu Gotovinu, poznat je i kao veliki ljubitelj zrakoplova i zrakoplovstva. Jedan od najpoznatijih hrvatskih glumaca u svijetu imao je prigodu i letjeti u avionu F/A-18 Hornet Akro grupe Mornarice Sjedinjenih Američkih Država „Blue Anglesima". Zapovjednik Krila Oluje pukovnik Damir Barišić izrazio je nadu da će jednog dana Višnjić poletjeti i s hrvatskim akro-pilotima. Tom prilikom pukovnik Barišić je Goranu Višnjiću darovao sliku Pilatusa PC-9M s potpisima svih pilota Krila Oluje.

Višnjić je pozdravio i dežurne protupožarne snage koje su ga posebno dojmile zbog uloge koje imaju u gašenju požara tijekom ljetnih mjeseci, a u vrijeme njegovog posjeta dežurne posade dobile su žurni poziv i odmah krenule u akcije gašenja požara kod Knina i Rogoznice.

Boravak u bazi Zemunik Višnjić je iskoristio i za obilazak pilota koji lete na helikopterima Bell-206B i koji uskoro kreću s obukom na helikopterima OH-58D Kiowa Warrior.

- Bila mi je velika želja doći ovdje u bazu Zemunik upoznati pilote iz Krila Oluje, osjetiti malo adrenalina i čestitati za nastupe kojima osvajaju publiku u Hrvatskoj i svijetu. Zadivljen sam onim što čine i imaju moje duboko poštovanje. Jednako tako upoznao sam i hrabre posade protupožarnih aviona na koje možemo svi biti ponosni. Ako bi u svojoj glumačkoj karijeri dobio pilotsku ulogu, svakako bih želio da me mentoriraju ovi sjajni piloti iz baze Zemunik. Ovdje je doista gušt letjeti uz pogled na Velebit, a moj dolazak je mala gesta zahvalnosti Ministarstvu obrane i Oružanim snagama RH za ogromnu potporu koju pružaju u snimanju filma „General". Moja ljubav prema Hrvatskoj vojsci je snažna i silno sam ispunjen onim što sam doživio u razgovoru s pilotima u Zemuniku, iznio je dojmove Goran Višnjić te zaželio pilotima puno uspješnih i sigurnih letova.

Galerija slika
Trenutno nema komentara

Komentiranje više nije dostupno
Copyright © 2008. Zadarski list Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | Marketing
Powered by Sitestudio.hr