Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Višnjić : Pilotima Krila Oluje čestitao sam za nastupe kojima osvajaju publiku

14.03.2017. 23:00
Višnjić : Pilotima Krila Oluje čestitao sam za nastupe kojima osvajaju publiku


Poznati hrvatski glumac Goran Višnjić, koji ovih dana na zadarskom području snima film „General”, posjetio je jučer 93. zrakoplovnu bazu Zemunik. Višnjić se najprije susreo s pilotima akrobatske grupe „Krila Oluje”, koji su ga upoznali s elementima akrobatskog letenja, kao i programom s kojim nastupaju u zemlji i inozemstvu promovirajući Oružane snage i RH.
Višnjić, koji ovih dana na lokacijama u Zadarskoj županiji glumi generala Antu Gotovinu, poznat je i kao veliki ljubitelj zrakoplova i zrakoplovstva. Jedan od najpoznatijih hrvatskih glumaca u svijetu imao je prigodu i letjeti u avionu F/A-18 Hornet Akro grupe Mornarice Sjedinjenih Američkih Država „Blue Anglesima”. Zapovjednik Krila Oluje pukovnik Damir Barišić izrazio je nadu da će jednog dana Višnjić poletjeti i s hrvatskim akro-pilotima. Tom prilikom pukovnik Barišić je Goranu Višnjiću darovao sliku Pilatusa PC-9M s potpisima svih pilota Krila Oluje.
Višnjić je pozdravio i dežurne protupožarne snage koje su ga posebno dojmile zbog uloge koje imaju u gašenju požara tijekom ljetnih mjeseci, a u vrijeme njegovog posjeta dežurne posade dobile su žurni poziv i odmah krenule u akcije gašenja požara kod Knina i Rogoznice.
Boravak u bazi Zemunik Višnjić je iskoristio i za obilazak pilota koji lete na helikopterima Bell-206B i koji uskoro kreću s obukom na helikopterima OH-58D Kiowa Warrior.
– Bila mi je velika želja doći ovdje u bazu Zemunik upoznati pilote iz Krila Oluje, osjetiti malo adrenalina i čestitati za nastupe kojima osvajaju publiku u Hrvatskoj i svijetu. Zadivljen sam onim što čine i imaju moje duboko poštovanje. Jednako tako upoznao sam i hrabre posade protupožarnih aviona na koje možemo svi biti ponosni. Ako bi u svojoj glumačkoj karijeri dobio pilotsku ulogu, svakako bih želio da me mentoriraju ovi sjajni piloti iz baze Zemunik. Ovdje je doista gušt letjeti uz pogled na Velebit, a moj dolazak je mala gesta zahvalnosti Ministarstvu obrane i Oružanim snagama RH za ogromnu potporu koju pružaju u snimanju filma „General”. Moja ljubav prema Hrvatskoj vojsci je snažna i silno sam ispunjen onim što sam doživio u razgovoru s pilotima u Zemuniku, iznio je dojmove Goran Višnjić te zaželio pilotima puno uspješnih i sigurnih letova.