Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Župan: Ne znam je li Lončar odbio voditi sjednicu

14.04.2016. 22:00
Župan: Ne  znam je li  Lončar  odbio voditi  sjednicu


Iako se neslužbeno može čuti kako se radi o sukobu Lončara i Zrilića, Lončar se pravda neodgodivim obvezama koje su mu iznenada iskrsle
Dan uoči svečane sjednice Županijske skupštine iz HDZ-a  smo dobili informaciju da se predsjednik Skupštine, Željko Lončar, neće  pojaviti na njoj. Nedolazak na sjednicu koju je, kao i svake godine, trebao  voditi, navodno je njegova poruka županu Stipi Zriliću s kojim je u lošim  odnosima još otkako ga je on izbacio iz službenog ureda u Županiji.
Dogodilo se to u veljači prošle godine, a Lončar se tada javno požalio  novinarima na odnos župana prema njemu. Riječ je o prostoru od 16  kvadrata na drugom katu u Domu županije u kojemu je Lončar primao  vijećnike ili stranke. “Došao sam i primijetio kako nema mojih stvari. Shvatio sam da sam deložiran. Nije ovo interni sukob između mene i Stipe  Zrilića. Taj njegov potez udar je na predsjednika Skupštine Zadarske  županije i sve njezine vijećnike”, izjavio je tada Lončar.
U stranci se moglo čuti kako sukob između njega i župana otad samo  tinja, a želeći provjeriti dojavu o Lončarovu bojkotu sjednice, uputili smo  se na svečanu sjednicu u Arsenal. I doista, predsjednika Skupštine tamo  nije bilo, a sjednicu je vodio njegov zamjenik Tomislav Šarić iz redova  HSP-a Ante Starčevića.
Neki su nam HDZ-ovci neslužbeno rekli da im nije jasno zbog čega je  vođenje sjednice prepušteno koalicijskom partneru, HSP-u Ante  Starčevića. Pojašnjenje ove situacije potražili smo na najmeritornijem  mjestu – kod župana Stipe Zrilića upitavši ga je li istina da je Lončar odbio voditi sjednicu?
– To njega pitajte, ja o tome doista ne znam ništa – odgovorio je župan,  a o tome je li mu Lončar poslao obavijest o izostanku sa sjednice i je li od  njega tražio službeno objašnjenje, Zrilić kaže:
– Ne znam ja o tome ništa, nemojte to mene pitati, ja sam župan, a on  je predsjednik Županijske skupštine. Ja odgovaram za sebe, a on za sebe.  Kako ću ja tražiti od njega obrazloženje, ne odgovara on meni, nego kao i  ja, građanima – odgovorio nam je župan.
Željko Lončar, predsjednik Županijske skupštine, izostanak sa svečane  sjednice nije pravdao zdravstvenim razlozima, već – drugim obvezama.
– Imao sam nekakvih drugih obaveza koje su došle iznenada i to sam  uredno rekao u Županiji i zamolio ih da ovlaste potpredsjednika Skupštine – kaže Lončar, a na molbu za pojašnjenje o kojim je dužnostima  važnijim od sjednice riječ, odgovara:
– Ima uvijek nekih događanja koja su izvanredna i ne mogu se izbjeći,  zato i postoje oni koji mijenjaju. Nešto je vrlo bitno, a to je moj osobni  razlog. Ne bih ja to obrazlagao jer nema potrebe, nije riječ o poruci županu, nemam razloga za to, doista mi je iskrsnulo nešto izvanredno – zaključio je Lončar.