Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

HDZ mjesto na listi nudio dr. Radi Škarici

14.04.2017. 22:00
HDZ mjesto na listi nudio dr. Radi Škarici


Sudeći prema izjavama čelnika dvaju gradskih odbora, Jose Nekića iz HDZ-a i Ivanke Špralje iz HSP-a, zadarski su pravaši prije koalicije s MODES-om imali burne pregovore s HDZ-om. Na HDZ-ovoj listi za Zadar trebao se nalaziti i ugledni zadarski neurolog, član GO HSP-a, dr. Rade Škarica. No, u pregovorima je došlo do okolnosti na koje HDZ nikako nije htio pristati te je mogućnost nedavno najavljivane koalicije već u startu propala.
Čelnik zadarskog HDZ-a Joso Nekić otkrio je na koji to HSP-ov uvjet najjača zadarska stranka nije željela pristati.
– Istina je da smo pregovarali s HSP-om i da smo bili otvoreni za koaliciju s njima. Međutim, oni su u Zadru htjeli biti u koaliciji s HDZ-om, a u nekim gradovima i općinama Zadarske županije bili bi protiv HDZ-a. Naravno da na to nismo mogli pristati. Ista je situacija bila i s HSS-om, samo obratno: oni su u Zadru htjeli biti sa SDP-om, a u županiji s nama. Sa strankama koje imaju takve stavove ne možemo i nećemo pregovarati iz jednostavnog razloga što se ne slažemo s takvim pristupom – rekao je Nekić.
Iz tog razloga dr. Škarica, cijenjeno liječničko ime koje se trebalo nalaziti na HDZ-ovoj listi za Zadar, na kraju neće biti na koalicijskoj listi.