Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Napravili smo sjajan posao, ali daleko je još naslov prvaka Europe!

14.04.2017. 22:00
Napravili smo sjajan posao, ali daleko je još naslov prvaka Europe!


Malobrojni navijači Reala na Allianz Areni ustali su u 90. minuti da bi ovacijama ispratili izlazak s terena Luke Modrića, koji je svoje mjesto prepustio sunarodnjaku Mateu Kovačiću. Priča je ionako bila gotova. Brojčano inferiorniji Bayern u smiraju susreta ionako više nije mogao parirati madridskoj momčadi koja je u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka ostvarila tijesnu (2:1), ali itekako vrijednu pobjedu protiv velikoga rivala. Polufinale se čini vrlo izvjesnim. Ne zbog velikog pogotka prednosti u gostima, već zbog stanja duha i tijela nogometaša Bayerna koji u srijedu nisu bili na očekivanoj razini. Unatoč spletu nepovoljnih okolnosti uslijed izostanka jednog od najvažnijih igrača (Lewandowski) i crvenoga kartona Javija Martineza (61′).
– Moje je mišljenje da smo odigrali dosta dobru utakmicu, pogotovo poslije dosuđenog jedanaesterca u korist Bayerna koji nije postojao. Na našu sreću, Vidal je promašio i pravda je, na neki način, bila zadovoljena. Taj nas je trenutak podigao, počeli smo igrati puno bolje, odmah početkom drugoga poluvremena postigli smo pogodak i sve je odmah bilo lakše – kaže Luka Modrić, koji kao prijelomni trenutak susreta ističe Martinezovo isključenje.
– Taj crveni karton Javija Martineza nam je puno pomogao. U svakom slučaju, možemo biti zadovoljni našom igrom i rezultatom. Vjerujem da će ovo biti dovoljno za uzvrat, iako je odluka još daleko. Bayern je super momčad, vrlo opasna. Moramo biti koncentrirani kao što smo bili u prvoj utakmici. I da, vjerujem da ćemo proći u polufinale.
Sjajan posao
U igri Bayerna prema naprijed nedostajalo je ideje i pogotovo dubine, a u obrani brzine da Cristiano Ronaldo i društvo na širokom prostoru ne bi koristili svoj golemi potencijal. Ispada da su u većem dijelu utakmice Bavarce na životu držale isključivo bravurozne obrane Manuela Neuera.
– Naravno da je Bayernu jako nedostajao Lewandowski, ali imaju Bavarci u svojim redovima puno dobrih igrača da bi se to smatralo nenadoknadivim hendikepom i eventualnim alibijem za poraz. U redu, takav bi igrač nedostajao svakoj momčadi, ali bilo je utakmica u kojima bi ga Müller dostojno zamijenio. Ovaj put, međutim, to nije bilo slučaj. Možda i zbog naše dobre igre u fazi obrane.
S obzirom na činjenicu da je Real napravio sjajan posao na Allianz Areni i činjenicu da polufinale sigurno neće vidjeti jedan od predendenata za naslov prvaka Europe (Juventus ili Barcelona), Madrižanima se otvara put prema obrani prošlogodišnje titule sa San Sira.
– Polako, nije još sve gotovo. Još je daleko naslov prvaka Europe, ne razmišljamo još o tome, razmišljamo o prvoj sljedećoj prvenstvenoj utakmici. I, naravno, najprije o uzvratnoj utakmici četvrtfinala protiv Bayerna. Moramo razmišljati utakmicu po utakmicu pa ćemo vidjeti dokle će nas to odvesti. Vjerujemo u našu momčad i nadamo se da će se naša forma dizati kako se bude bližio kraj sezone.
Stotka
Cristiano Ronaldo na Allianz Areni ušao je u povijest kao prvi nogometaš koji je dostigao brojku 100 u rubrici pogodaka u europskim kupovima. Slavni portugalski napadač još jednom je bio čovjek odluke. Dvije maestralne reakcije napadača najviše kasnije, čak je i svemogući Menuel Neuer bio nemoćan.
– Što reći o Cristianu, još jednom je potvrdio svoju klasu. Svjesni smo koliko znači našoj momčadi. Moram pohvaliti i ostatak momčadi koja je bila na visokoj razini. Nije lako pobijediti Bayern na Allianz Areni. Pokazali smo karakter, prebrodili neke teške trenutke u utakmici i izašli iz toga još jači.
Utakmica na Allianz Areni dočekana je pod velikim povećalom poslije terorističkog napada na autobus nogometaša Borussije koji je u Njemačkoj izazvao popriličnu psihozu. Kako je u Njemačkoj sa sigurnosne strane bilo slavnim nogometašima Reala?
– Naravno da nikom nije ugodno kad se tako nešto dogodi, pogotovo s obzirom na činjenicu da smo i mi u tom trenutku čekali utakmicu u Münchenu. Katastrofa je to što se događa, naravno da smo svi suosjećali s nogometašima dortmundske Borussije i s Marcom Bartrom koji je u tom napadu ozlijeđen, ali mi na svu sreću nismo doživjeli nikakvu psihozu. Bili smo maksimalno koncetrirani na svoju utakmicu – zaključio je Modrić.