Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Želim gostujuću pobjedu i deseto mjesto

Autor: Drago Bajković

14.05.2009. 22:00
Želim gostujuću pobjedu i deseto mjesto

Foto: Vedran SITNICA



Sramota je da tijekom cijelog prvenstva nemamo niti jednu gostujuću pobjedu i zato ću od svojih igrača tražiti da daju sve od sebe ne bi li taj post prekinuli u Zaprešiću, kazao je Zebić


Nogometaši Zadra se pod vodstvom trenera Dalibora Zebića pripremaju za nedjeljno gostovanje u Zaprešiću. Cibalija je arhivirana i sada su sve misli okrenute ogledu s Interom. Zadar je trenutačno jedanaesti na ljestvici Prve HNL sa sedam bodova prednosti pred Croatijom i dva boda zaostatka za Interom. Ostanak još nije i teoretski osiguran, a Zadrani bi pobjedom u Zaprešiću dohvatili deseto mjesto na ljestvici.
– Zadovoljan sam prije svega pobjedom protiv Cibalije i osvajanjem tri boda. To nam je uostalom bila i primarna zadaća koju smo osvarili. Također sam zadovpoljan i činjenicom da smo prekinuli napadački post i nakon pet utakmica bez postignutog zgoditka zabili tri – kazivao je jučer ujutro Zadrov strateg Dalibor Zebić.
– Činjenica je da nismo briljirali, ali to je na neki način i shvatljivo. Pobjeda nam je bila imperativ i niti jedan drugi ishod nam nije odgovarao. Nakon serije poraza bila je prisutna i nervoza koja se itekako ogledala kroz našu igru. Od problema koji su bili vidljivi nitko ne bježi i očekujem u tri preostala susreta da pružimo još puno bolje partije.
U Zaprešiću će Zadar loviti i teoretsku potvrdu ostanka u Prvoj HNL.
– Činjenica je da još uvijek nismo i teoretski potvrdili ostanak u Prvoj HNL. Sedam bodova prednosti pred Croatijom je dobra zaliha, ali nema šanse da dođe do bilo kakvog opuštanja među mojim igračima. Uostalom, idemo u Zaprešić pokazati da smo bolja momčad od Intera. Želja nam je deseto mjesto koje bi svakako izgledalo puno bolje od jedanaestog. Sramota je da tijekom cijelog prvenstva nemamo niti jednu gostujuću pobjedu i zato ću od svojih igrača tražiti da daju sve od sebe ne bi li taj post prekinuli u Zaprešiću.
Potvrdio je Zebić da se u Zaprešiću Zadar neće braniti.
– Idemo odigrati otvorenu utakmicu s Interom, pa tko bude bolji neka pobijedi. Teren je u Zaprešiću odličan, pritiska publike nema i to su već preduvjeti za odličnu utakmicu sljedeće nedjelje. Igrat ćemo otvoreno s dva napadača. Bolje da stvorimo osam šansi i izgubimo 4:0 nego da primimo neki jeftini zgoditak i na kraju izgubimo 1:0. Igrat ćemo napadački i pokušati ostvariti tu prvu gostujuću pobjedu.
Što se tiče sastava Zebić će pričekati zadnje dane da bi odredio sastav.
– Vidjet ćemo, još ima dosta do nedjelje što se sastava tiče. U svakom slučaju ponovno će prigodu dobiti 2-3 mlađa igrača i očekujem da tu priliku iskoriste. Naravno, oni ne mogu ništa bez starijih i iskusnijih igrača koji moraju potegnuti u ova tri preostala kola. Zadovoljan sam činjenicom da je Rašo bio strijelac protiv Cibalije, ali također očekujem od njega, kao i od ostalih da pokažu što mogu i u igri prema nazad. Sada kada je zgoditkom skinuo taj psihološki pritisak može u sljedećoj utakmicu u Zaprešići dati još veći dioprinos.
Posljednja tri kola bit će također “filter” za igrače, tko ostaje, a tko odlazi sa Stanova.
– Uvijek je tako, ono što se pruža na travnjaku glavni je preduvjet ostanka u Zadru. Zato ćemo u tri preostala kola pružiti šansu nekim igračima i očekujem da je iskorite. Vrlo brzo počet ćemo s razgovorima o sljedećoj sezoni jer smatram da ne smijemo kasniti kao lani. U svakom slučaju posao nije gotov, očekujem, da u Zaprešiću svaki pojedinac da sve od sebe ne bi li pobijedili Inter, kazao je na kraju razgovora Zebić.