Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Čeka se sastanak Grada i ministarstava

14.05.2012. 22:00
Čeka se sastanak Grada i ministarstava


Nedostaje uistinu malo. Napravljeni su radovi u vrijednosti od 38 milijuna kuna od ukupnog iznosa od 45 milijuna kuna. Pa nećemo valjda dopustiti da 38 milijuna kuna leži na cesti, govori gradski pročelnik za odgoj i školstvo Joso Nekić


Ružičasta zgrada Centra za odgoj, obrazovanje, rehabilitaciju i smještaj osoba s posebnim potrebama Mocire već duže vrijeme izgleda gotovo završeno. Dok njezini budući stanari s nestrpljenjem iščekuju preseljenje u nove prostore, nikako da se to “još malo radova” završi.
Naime, u objektu je potrebno još dovršiti kuhinju, sagraditi sportsku dvoranu i na posljetku sve to opremiti, ali već se neko vrijeme ne radi ništa zbog poteškoća s izvođačem radova, građevinskom tvrtkom Alkom.
Kako kaže Joso Nekić, gradski pročelnik za odgoj i školstvo, glavni nadzor procjenjuje da bi se preostali radovi mogli odraditi u tri mjeseca.
– To znači da bi se trebalo početi raditi odmah kako bi se Centar Mocire mogao otvoriti za novu pedagošku godinu u rujnu. Nedostaje uistinu malo. Napravljeni su radovi u vrijednosti od 38 milijuna kuna od ukupnog iznosa od 45 milijuna kuna. Pa nećemo valjda dopustiti da 38 milijuna kuna leži na cesti, govori Nekić, dodajući da nije Grad taj koji je potpisao ugovor s Alkomom, već Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.
– Upravo je prije nekoliko dana dogovoren sastanak predstavnika svih sudionika u projektu – Ministarstva obrazovanja, Ministarstva socijalne politike i mladih i Grada Zadra te ćemo se dogovoriti što napraviti. S obzirom na to da je Alkom u blokadi i ne može dokazati svoju financijsku solventnost, Ministarstvo bi trebalo raskinuti ugovor s Alkomom i onda bi se raspisao javni natječaj za novog izvođača radova. Razgovarao sam s ministrom Željkom Jovanovićem, on je svjestan problema i kaže da se to treba riješiti što prije, kaže Joso Nekić.