Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Marina Mišura osvojila prvo državno zlato

14.05.2012. 22:00
Marina Mišura osvojila prvo državno zlato


Da je Marina Mišura (2001.) jedan od najvećih atletskih potencijala Zadarske županije iznova je dokazala proteklog vikenda u Varaždinu. Na Prvenstvu Hrvatske u višeboju uzdanica AŠK Benkovac okitila se zlatom u četveroboju za U-12 kategoriju te tako sebi i klubu priskrbila prvo državno odličje. Mišura je natjecanje završila osvojivši 2028 bodova, 250 više od drugoplasirane konkurentice, a do njih je stigla pretrčavši 60 metara za 8.79 sekundi, skokom u dalj od 4,74 m, bacanjem vortexa do 36.4 m, odnosno utrkom na 400 m koju je apsolvirala u vremenu 1.11.14.
– Presretna sam osvajanjem zlata, a pogotovo s tim da sam u sve četiri discipline postavila osobne rekorde. Pobijedila sam u skoku u dalj i u utrci na 400 metara. Na 60 metara sam mogla i bolje: pobjeda mi je izmakla za šest stotinki, no ukupan rezultat je sjajan – govori djevojčica iz Podluga koja se, kao po nepisanom pravilu, sa svih natjecanja vraća s kolajnom.
Zadovoljstvo, kao i Mišura, nisu krili njeni treneri Ivica Nekić i Dario Ivković.
-Marina je potvrdila svoj talent i na državnoj razni jer je prošle godine bila prvakinja Dalmacije u skoku u dalj na 60 metara. Nadam se da će ovako nastaviti i dalje. Pored njenih, vesele me i rezultati Luke Kneza i Paula Mamića, koji su se također predstavili na ovom mitingu. Luka je bio četvrti i malo mu je nedostajalo da osvoji medalju, a Paulo je bio 11. konkurenciji 26 atletičara iz cijele Hrvatske – upoznao nas je Nekić, a jednako ponosni Ivković dodao:
– Ovo je velik poticaj za naše ostale atletičare i atletičarke u klubu. U njihovo ime zahvaljujem svima koji su pomogli na bilo koji način da klub može i dalje djelovati na ponos Benkovcu, Bukovici i Ravnim kotarima.